Πρόταση από το Netflix: La Casa De Papel

Έφτασε βράδυ Κυριακής κι ήρθε η ώρα να χαρίσουμε στον εαυτό μας μία ευχάριστη εμπειρία από την άνεση του σπιτιού μας. Ο καιρός έφτασε, είδα κι εγώ το πολυσυζητημένο “La Casa De Papel” και μπορώ πλέον να μιλήσω έχοντας άποψη!

               “Με λένε Tokyo. Αλλά όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία δεν ήταν αυτό το όνομά μου”. Η Tokyo (Úrsula Corberó) καταζητείται για μία ληστεία στην οποία σκοτώθηκε ο φίλος της. Στην προσπάθειά της να εξαφανιστεί, την πλησιάζει ένας εκλεπτυσμένος άγνωστος ο οποίος της συστήνεται ως Καθηγητής (Álvaro Morte) και της προτείνει να γίνει μέλος μίας συμμορίας που ετοιμάζεται για μία ληστεία που θα γράψει ιστορία. Στόχος το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας και λεία 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Η Tokio συμφωνεί και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας εισβάλλουν στο νομισματοκοπείο κρατώντας ένα μεγάλο αριθμό ομήρων. Έξω από το νομισματοκοπείο η αστυνομία κι η επιθεωρήτρια Raquel Murillo (Itziar Ituño) καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να λήξει η ομηρία και να συλληφθούν οι ληστές. Όμως ο Καθηγητής φαίνεται πως πάντα είναι ένα βήμα μπροστά…

               Η δημιουργία του Álex Pina δε θυμίζει σε τίποτα τις γνωστές παραγωγές του heist genre, όμως δεν έχει και τίποτα να ζηλέψει από τις επιβλητικές ταινίες ή σειρές του Hollywood. Η “Τέλεια Ληστεία” είναι μία ιδιοφυώς δομημένη ιστορία η οποία σχεδόν εθίζει το θεατή τόσο με την ισορροπία του ρυθμού στις εξελίξεις, αλλά κυρίως με τις ανατροπές που διαδέχονται η μία την άλλη καταιγιστικά. Η σειρά ξεκίνησε την πορεία της φιλόδοξα, με αποτέλεσμα να ανεβάσει σημαντικά τον πήχη των προσδοκιών του τηλεοπτικού κοινού χάρη στην μαεστρία του δημιουργού να “χτίσει” ένα περιβάλλον με δράση και σασπένς και στη χημεία ανάμεσα στους χαρακτήρες. Μάλιστα οι χαρακτήρες είναι τόσο πολυδιάστατοι που αρχικά κάνουν το θεατή να νιώθει μία δυσαρέσκεια απέναντί τους (στο κάτω κάτω μπουκάρουν με οπλοπολυβόλα!) μόνο και μόνο για να νιώσει εμπάθεια απέναντί τους λίγες στιγμές αργότερα. Ο λόγος όμως που η σειρά κατάφερε να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο από την ώρα που έκανε πρεμιέρα πως μπορεί να θεωρηθεί ως μία αλληγορία, ένα “κατηγορώ” ενάντια στο σημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι ειδικά στην Ευρώπη της οικονομικής κρίσης.

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι να απολαύσετε τη σειρά όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Κι αν δεν πιάσετε τον εαυτό σας να σιγοτραγουδά κατά περιστάσεις το “Bella Ciao”, να μου τρυπήσετε τη μύτη!

               Πρωταγωνιστούν: Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Pedro Alonso, Alma Flores, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Itziar Ituño κ.α.

You may also like