“If I was a Richman …..θα έμενα Λονδίνο ή Νέα Υόρκη!

67986_353202318110776_1997837586_nΈχετε πολλά λεφτά και θέλετε να ζήσετε σε μία ξένη πόλη; Οι στατιστικές δείχνουν ότι όσοι λοιπόν έχουν και μπορούν, διαλέγουν να ζήσουν στον Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη που παραμένουν ακόμη οι πιο δημοφιλείς πόλεις και… μεταξύ μας δεν τους αδικώ! Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό από τις αναδυόμενες οικονομίες και όλα τα προνόμια που μπορεί να παρέχουν, καμία άλλη πόλη δεν έχει να τις εκτοπίσουν. Και λογικά να το δείτε, ποιος θα πάει να μείνει μόνιμα στο Ντουμπάι ή στη Κουάλα Λουμπούρ; Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μια έκθεση που βγήκε στη δημοσιότητα, για να ώστε να έχουμε μία εικόνα για την ζωή των πλούσιων!

Την έκθεση συνέταξε η Knight Frank και η Citi Private Bank επισημαίνοντας ότι οι εξαιρετικά πλούσιοι αναζητούν τη γνώση και την επιρροή μαζί με την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το Λονδίνο είναι η κορυφαία επιλογή για τους rich & famous, ακολουθεί η Νέα Υόρκη και σύμφωνα με τη μελέτη, είναι απίθανο να αλλάξει αυτή η κατάταξη για την επόμενη δεκαετία.

Με δεδομένη την αναταραχή στην οικονομία σε ορισμένα μέρη του κόσμου, προτιμούνται λόγω της κοινωνικό-πολιτικής σταθερότητας που υπάρχει σε αυτές τις πόλεις. Για παράδειγμα η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο ανέκαθεν ευνοούσε την πλούσια τάξη όπως και η ευκολία της αγγλικής γλώσσας, ενθαρρύνει ξένους αγοραστές, να οδηγηθούν εκεί.

tumblr_lutos7qyTT1qe6s2do1_500_large[1]Ο Andrew Shirley , εκδότης The Wealth Report σημειώνει ότι οι πλούσιοι τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από ό, τι αναμενόταν στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής ύφεσης και αυτό αντικατοπτρίζεται καλύτερα στις αγορές των ακινήτων. Ο David Murrin , Διευθύνων Σύμβουλος στο Emergent Asset Management, τονίζει ότι η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων έκανε τον δυτικό κόσμο να δει μερικές δύσκολες μέρες, σε σύγκριση με την Ανατολή.

Λόγω του πλούτου που παράγεται εκτός των παραδοσιακών τόπων, εκτός της Δύσης, υπάρχει πια μια οικονομική άνθηση στις ασιατικές χώρες και αυτό τροφοδότησε την ανάπτυξη της οικονομίας εκεί. Ωστόσο αυτό είχε κλιμακωτές επιπτώσεις, καθώς το Παρίσι έπεσε στο έβδομη θέση από άποψη οικονομικής ευημερίας .
Όμως μία θετική “επίπτωση” της παγκοσμιοποίησης ήταν ότι οι πλούσιοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είτε είναι από Ασία, είτε από Αφρική ή την Ευρώπη προτίμησαν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό είχε αποτέλεσμα. Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο συνεχίζουν να έχουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και τους εύπορους από όλο τον κόσμο να συνεχίζουν να επενδύουν ιδίως στον τομέα των ακινήτων.

You may also like