Πρόταση για dvd: Father of The Bride

Father of The Bride 1Καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Άλλο ένα σαββατοκύριακο που αποχαιρετάμε έχοντας – ελπίζω – περάσει ευχάριστες στιγμές!
Διανύουμε το μήνα που επίσημα ξεκινά η… γαμήλια σαιζόν. Και μια που κι εγώ χθες σε γάμο ήμουν, νομίζω θα ήταν «ταμάμ» να θυμηθούμε μία από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες που έχουν σχέση με το γάμο.

Ο George Banks (Steve Martin) είναι ο ιδιοκτήτης μίας εταιρείας αθλητικών ειδών και αθεράπευτα ερωτευμένος… με την κόρη του, την Annie (Kimberly Williams). Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξή του, όταν με το που επέστρεψε η Annie από το ταξίδι της στην Ευρώπη, αντί για σουβενίρ έφερε μαζί… το μέλλοντα σύζυγό της, Bryan MacKenzie (George Newbern). Η μητέρα της, η Nina (Diane Keaton) είναι κατενθουσιασμένη με τον επερχόμενο γάμο, αλλά ο George αρνείται να δεχθεί τη νέα κατάσταση. Κι όσο περνά ο καιρός κι οι ετοιμασίες για το γάμο πρέπει να ολοκληρωθούν, τόσο ο George, πάνω στην αγωνία του, θα μπλέκει σε κωμικοτραγικές καταστάσεις, αλλά και παρεξηγήσεις. Πότε, άραγε, θα καταλάβει πως το κοριτσάκι του μεγάλωσε και πλέον δημιουργεί το δικό της δρόμο για τη ζωή;

Father of The Bride 4Ο «Μπαμπάς της Νύφης» είναι μία ταινία σε σενάριο των Frances Goodrich και Albert Hackett («Μια Υπέροχη Ζωή», 1946), Nancy Meyers («Something’s Gotta Give») και Charles Shyer («The Parent Trap») και σε σκηνοθεσία του τελευταίου. Πρόκειται στην ουσία για μία σύγχρονη εκδοχή της ομότιτλης ταινίας του 1950 – του οποίου το σενάριο υπογράφουν οι Goodrich και Hackett – με πρωταγωνιστές τότε τους Spencer Tracy, Elizabeth Taylor και Joan Bennett. Επειδή, όμως, δεν έτυχε να δω την πρώτη ταινία, θα μου επιτρέψετε να μιλήσω μόνο για το remake αυτό του 1991.

Αυτό που βλέπουμε είναι μία τρυφερή κωμωδία καταστάσεων με μία φρέσκια ματιά στην ιστορία των Goodrich και Bennett. Οι… μπελάδες στους οποίους βρίσκεται συνέχεια ο George πάνω στην «άρνησή» του να δεχθεί πως η κόρη του παντρεύεται δημιουργούν όχι μόνο μία ευχάριστη ατμόσφαιρα προσφέροντας γέλιο, αλλά παράλληλα σε κάνει να δεις κι από τη δική του οπτική το όλο ζήτημα. Για χρόνια ήταν ο… σούπερ ήρωας για την κόρη του και τώρα – σου λέει – έρχεται ο μαντράχαλος να του την πάρει! Μόνο που με την κωμική παρέμβαση του Martin το συναίσθημα αυτό γίνεται πιο έντονο, με αποτέλεσμα η ταινία να μην περιορίζεται στο πώς θα κάνει το θεατή να γελάσει. Και παραδεχθείτε το, μπαμπάδες… έστω και μία στιγμή πέρασε από το μυαλό σας πως μπορεί κάπως έτσι να νιώσετε όταν οι κόρες σας έρθουν και σας πούνε «παντρεύομαι»!

Αν, τυχόν, έχετε και τίποτα μπομπονιέρες κοντά σας από κανένα γάμο όπου πήγατε πρόσφατα, έχετε τα κουφέτα ετοιμοπόλεμα για ατμόσφαιρα! Καλή διασκέδαση!


Πρωταγωνιστούν: Steve Martin, Diane Keaton, Kimberly Williams, George Newbern, Martin Short, Kieran Culkin, BD Wong κ.α.

You may also like