Πρόταση για dvd: Kiss Kiss Bang Bang

Kiss Kiss Bang Bang 2Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Πώς μου είστε; Το σαββατοκύριακο τελειώνει και, τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη ήμασταν λίγο πριν αρχίσουμε να μαζεύουμε… χρυσόψαρα από τους δρόμους! Μιλάμε για βροχή, όχι αστεία! Οι συνθήκες, βέβαια, κάνουν ιδανική την επιλογή για να κάτσεις στο σπίτι και να χαλαρώσεις με μία ταινία. Για απόψε, λοιπόν, σας έχω μία ταινία που συνδυάζει αρμονικά το χιούμορ με τη δράση και το μυστήριο!
Προσπαθώντας να ξεφύγει από την αστυνομία έπειτα από μία ληστεία που πήγε στραβά, ο Harry Lockhart (Robert Downey Jr.) κατέληξε από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες ως… ηθοποιός! Σ’ένα από τα μεγαλειώδη πάρτυ που συνηθίζει ο κόσμος του L.A. ο Harry θα γνωρίσει τον ντετέκτιβ Gay Perry (Val Kilmer), ο οποίος συνεργάζεται ως σύμβουλος σε ταινίες και θα συναντηθεί μετά από χρόνια με την πρώην συμμαθήτριά του και παιδικό έρωτα Harmony (Michelle Monaghan). Σύντομα, όμως, ο Harry θα βρεθεί να ερευνά τη μυστηριώδη υπόθεση της νεκρής κόρης ενός ηθοποιού και τον περίεργο θάνατο της αδερφής της Harmony. Έτσι οι τρεις τους θα μπλεχτούν σε μία περίεργη περιπέτεια που συνδυάζει… «Φιλιά και Σφαίρες»!

Η ταινία «Kiss Kiss Bang Bang» παίρνει στοιχεία από το noir μυθιστόρημα «Bodies Are Where You Find Them» (1941) του Brett Halliday, δημιουργού της σειράς βιβλίων με ήρωα τον Michael Shayne. Μάλιστα ο ήρωας του ίδιου του βιβλίου είναι ο Michael Shayne. Τη διασκευή του σεναρίου και τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Shane Black («Lethal Weapon 2», 1989 και «Iron Man 3», 2013).
Kiss Kiss Bang Bang 3Στην πρώτη αυτή συνάντηση του Black με τον Downey Jr. στο κινηματογραφικό πλατό, ο σκηνοθέτης μεταφέρει στη σημερινή εποχή μία περιπέτεια μυστηρίου με δημιουργικό τρόπο, διατηρώντας όλα τα στοιχεία του noir genre. Στακάτη αφήγηση από τον πρωταγωνιστή, μία γυναίκα για την οποία αυτός διατίθεται να κάνει τα πάντα, μυστήριο, κυνηγητό, καυστικό χιούμορ… Η μόνη του διαφορά είναι πραγματικά ο χρόνος στον οποίο είναι γυρισμένη η ταινία, ειδάλλως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες που τοποθετούνται χρονικά στις δεκαετίες του ’40 και το ’50, τότε που άνθιζε η noir μυθοπλασία. Άλλωστε ο Shane Black έχει ήδη καλό παρελθόν με το «Φονικό Όπλο», όπου είχε καταφέρει να κάνει την αστυνομική περιπέτεια με τους Mel Gibson και Danny Glover από τις πιο απολαυστικές της σειράς.

Στον κεντρικό ρόλο έχουμε τον Robert Downey Jr. στο ρόλο του επιπόλαιου Harry, ρόλος αρκετά ταιριαστός για τον ηθοποιό, τολμώ να πω. Ενώ μοιάζει «παγωμένος» σε σχέση με το χαρακτήρα του, καταφέρνει να αφομοιώσει κάθε του συναίσθημα ενώ κυλάει η ιστορία (και πιστέψτε με, δεν περνάει και λίγα!) κι ίσως αυτή η φαινομενική «παγωμάρα» είναι που τον κάνει ιδανικό για noir Περσόνα – ομολογήστε το, σας κάνει να τον φανταστείτε σα ντετέκτιβ της εποχής που εξερευνά υποθέσεις α λα «Μαύρη Ντάλια». Η χημεία του με τον Val Kilmer αποδεικνύεται επιτυχημένη, ενώ η Michelle Monaghan δεν είναι απλά μία όμορφη παρουσία, αλλά δραστηριοποιείται αποποιούμενη την ταυτότητα της «δεσποσύνης σε κίνδυνο».
Σας εύχομαι καλή διασκέδαση κι ελπίζω να απολαύσετε την ταινία όπως κι εγώ!

Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, Corbin Bernsen, Larry Miller, Angela Lindvall κ.α.

You may also like