Πρόταση για dvd: Molly’s Game

Βραδάκι Κυριακής, ότι πρέπει για να ξεκινήσει αύριο η βδομάδα μας ξεκούραστα με μία ταινία στο σπίτι. Γι’ απόψε η πρότασή μας είναι η πραγματική ιστορία της γυναίκας που διηύθυνε τα διαβόητα underground παιχνίδια πόκερ για χάρη διασημοτήτων.

Molly Bloom (Jessica Chastain) ήθελε να διακριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες ως καταξιωμένη σκιέρ. Μέχρι που ένας τραυματισμός της στέρησε αυτό το όνειρο. Έτσι αποφάσισε να αφήσει για λίγο το στόχο της νομικής σχολής και να δουλέψει στο Los Angeles. Εκεί θα γνωρίσει την υποκουλτούρα του πόκερ, όπου οι παίκτες ήταν διάσημοι καλλιτέχνες κι επιχειρηματίες που στοιχημάτιζαν ποσά που η ίδια ούτε φανταζόταν. Χάρη στη γρήγορη εξοικείωσή της, μέσα σε λίγο διάστημα άρχισε να διευθύνει η ίδια τα δικά της παιχνίδια στα όρια του νόμου. Μέχρι που θα περάσει αυτό το όριο και κατηγορείται για οικονομικό έγκλημα. Τότε είναι που θα αναθέσει την υπεράσπισή της στον Charlie Jaffey (Idris Elba), όμως οι άσοι που η Molly κρύβει στο μανίκι της έχουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα.
Η ταινία “Molly’s Game” βασίζεται στην ομότιτλη αυτοβιογραφία της Molly Bloom, με τη διασκευή του σεναρίου να υπογράφει ο Aaron Sorkin (“A Few Good Men”, 1992 και “The Social Network”, 2010). Το “Παιχνίδι της Molly” είναι και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του βραβευμένου με Oscar σεναριογράφου.
Και μπορούμε να πούμε πως έκανε άριστη δουλειά!
Γνωρίζαμε ήδη την ικανότητα του Sorkin σε ό,τι αφορά πραγματικά γεγονότα. Αυτή τη φορά, κι ως σκηνοθέτης, ο Sorkin δεν αρκέστηκε απλά στο να διηγηθεί την ιστορία της Molly Bloom. Και δεν ήθελε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη δικαστική της εμπειρία. Αντίθετα, προτίμησε να εξερευνήσει περισσότερο τις καταστάσεις που την οδήγησαν στις αποφάσεις της, αφηγούμενος και κεφάλαια της ζωής της που (πιθανώς) να έπαιξαν καταλυτικό ρόλο. Επιπλέον, δεν απεικονίζεται μία εγκληματίας, αλλά μία ευφυής γυναίκα που ήθελε να πετύχει σε μία κοινωνία όπου φαίνεται πως οι άντρες έχουν το πάνω χέρι. Και το έκανε σε ένα αμιγώς ανδρικό παιχνίδι. Ο Sorkin “παίζει” με τρεις διαφορετικές περιόδους της ζωής της Bloom και καταφέρνει να μας παρασύρει κι εμάς στην ιστορία της. Με λίγα λόγια; Ο Sorkin έπαιξε και κέρδισε τη “μάνα”!
Είναι ευνόητο πως σε κάθε βιογραφική ταινία το επίκεντρο της προσοχής είναι ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον εκάστοτε χαρακτήρα. Κι η Chastain καταφέρνει και μεταφέρει την πολυπλοκότητα της περσόνας της με αξιοθαύμαστη ευκολία – κι είναι ένας απαιτητικός ρόλος καθώς καλείται να εκλογικεύσει τις ενέργειες της Bloom. Απόλαυση είναι κι οι σκηνές που μοιράζεται με τον Idris Elba ενόσω η Bloom προετοιμάζεται για τη δικαστική ακρόαση, καθώς κι ο χαρακτήρας του Elba εμφανώς αγωνίζεται να καταλάβει την πελάτισσά του.
Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O’Dowd, Brian D’Arcy James κ.α.

You may also like