Πρόταση για dvd : “Night At The Museum”

Night At The Museum 1Καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Πώς τα πήγατε με τις βροχές κι όλα τα συναφή αυτό το σαββατοκύριακο; Ελπίζω να μη σας εμπόδισε να περάσετε ευχάριστα. Αν απόψε, λοιπόν, επιλέξατε να χαλαρώσετε στο σπίτι με μία ταινία, νά’μαι πάλι εδώ για σας. Και με αφορμή πως πριν λίγους μήνες βγήκε στους κινηματογράφους η τρίτη ταινία της σειράς «Νύχτα στο Μουσείο», νομίζω πως είναι ευκαιρία να μάθουμε πώς ξεκίνησαν όλα, τι λέτε;

Ο Larry Daley (Ben Stiller)… απλά δε μπορεί να βρει ένα σταθερό σημείο αναφοράς στη ζωή του. Από δουλειά σε δουλειά κι αναγκάζεται κάθε τόσο να μετακομίζει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα με την πρώην γυναίκα του, Erica (Kim Raver), μια που θέλει να υπάρχει μία αντίστοιχη σταθερότητα όταν ο γιος τους, Nicky (Jake Cherry) περνά χρόνο με τον πατέρα του. Θέλοντας να το αλλάξει αυτό, ο Larry θα πιάσει δουλειά ως νυχτοφύλακας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αντικαθιστώντας τους τρεις προηγούμενους φύλακες που βγαίνουν στη σύνταξη. Η σηματικότερη οδηγία που δίνουν στο Larry είναι «Μην αφήσεις τίποτα να μπει μέσα και τίποτα να βγει έξω». Λογικό σα συμβουλή, σωστά; Αυτό, όμως, που ο Larry θα μάθει στην πρώτη του νύχτα στη δουλειά είναι πως… όταν δύει ο ήλιος και χάρη σε μία αρχαία αιγυπτιακή πλακέτα, τα εκθέματα τη νύχτα ζωντανεύουν κι ο Larry έρχεται αντιμέτωπος με το σκελετό ενός Τυραννόσαυρου που τρελαίνεται να παίζει… fetch, αψιμαχίες μεταξύ Ρωμαίων και… cowboys, μία άτακτη μαϊμου κι έναν γενικότερο πανζουρλισμό!

Night At The Museum 2Πάλι καλά που στη ζωή έρχεται κι ο Theodore “Teddy” Roosevelt (Robin Williams) και τον βοηθάει να βάλει λίγη τάξη. Τα πράγματα, όμως περιπλέκονται όταν η πλακέτα αυτή γίνεται στόχος κλεφτών, με αποτέλεσμα ο Larry να μπλέκει σε μία μοναδική περιπέτεια, ενώ πρέπει να προσπαθήσει να τηρήσει και τη συμβουλή των τριών προκατόχων του.

Η «Νύχτα στο Μουσείο» βασίζεται στο ομότιτλο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο του Κροάτη συγγραφέα Milan Trenc. Αλλάζοντας το όνομα του χαρακτήρα του Trenc από «Hector» σε «Larry» και κάνοντας τις απαραίτητες μετατροπές, οι Robert Ben Garant και Thomas Lennon υπογράφουν το σενάριο, ενώ ο Shawn Levy «Ο Ροζ Πάνθηρας», 2006) κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη.
Αυτό που φτάνει σε εμάς είναι μία απολαυστική περιπέτεια φαντασίας με καλό χιούμορ, γρήγορες εξελίξεις και εντυπωσιακή δράση. Εδώ να αναφερθώ στις αμφιλεγόμενες κριτικές που έλαβε σε γενικές γραμμές. Ας είμαστε δίκαιοι.

Μιλάμε για ταινία… ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. Με στοιχεία ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΑΣ. Που βασίστηκε σε ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ!

Ώρες ώρες απορώ, αυτοί που πήγαν στο σινεμά να τη δούνε ΔΕΝ ήξεραν από πριν τι θα παίξει στη μεγάλη οθόνη;Πρόκειται για μία χαλαρή ταινία, από την οποία δεν έχεις απαίτηση να βγάλεις ένα βαθύτερο νόημα. Θέλω να πω πως είναι από τις ταινίες που επιλέγει κάποιος για να τη δει κι απλά θέλει να περάσει ένα ευχάριστο δίωρο. Τι τα ισοπεδώνουν όλα; Πάντως, για να μην είμαστε κι άδικοι, η ταινία μάλλον ωφέλησε έναν από τους «πρωταγωνιστές», κι αυτός δεν είναι άλλος από το Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας, το οποίο είδε μεγαλύτερη προσέλευση του κοινού στις εκθέσεις του ΑΚΡΙΒΩΣ λόγω της ταινίας!

Night At The Museum 4Τέλος θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα στο Ben Stiller. Γενικώς δε μπορώ να πω πως τον εκτιμώ ως ηθοποιό. Όχι τόσο για το ταλέντο του, όσο για τις επιλογές του στις ταινίες όπου παίζει. Από τη μία βλέπω άνετα τις ταινίες του τύπου «Meet the Parents» κι από την άλλη σκέφτομαι γιατί επιλέγει άλλες όπως το «Zoolander». Λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση, τον βρήκα – θα μπορούσα να πω – πολύ πιο συμπαθή. Ίσως επειδή έπαιζε έναν χωρισμένο πατέρα, έναν μάλλον συνηθισμένο τύπο που βρίσκεται απέναντι σε διόλου συνηθισμένες καταστάσεις. Εν κατακλείδι ίσως και να χρειαζόταν τελικά το ρόλο του στη «Νύχτα στο Μουσείο» προκειμένου να δει το κοινό μία άλλη πτυχή των υποκριτικών του ικανοτήτων, καθώς θεωρώ πως είναι ένας ικανός κωμικός ηθοποιός που ίσως απλά πρέπει να αλλάξει κάπως τις επιλογές του.

Οπότε, παίδες, χαλαρώνετε κι απλά… απολαύστε την ταινία, γιατί είναι μία ευκαιρία για ένα όντως ευχάριστο δίωρο!

Πρωταγωνιστούν: Ben Stiller, Robin Williams, Jake Cherry, Carla Gugino, Dick Van Dyke, Ricky Gervais, Kim Raver, Owen Wilson, Steve Coogan, Paul Rudd κ.α.

You may also like