Πρόταση για Dvd: The Intern

Πρώτη Κυριακή του Ιουνίου απόψε και… επίσημα καλοκαίρι! Μια ευχάριστη ταινία είναι πάντα ευπρόσδεκτη για να χαλαρώσουμε από το κλίμα των εκλογών ή αν μόλις έχετε γυρίσει από μία μικρή εξόρμηση στην παραλία! Γι’ απόψε σας έχω μία τρυφερή κομεντί – και δεν είναι rom com!

Ο Ben (Robert De Niro) είναι ένας συνταξιούχος χήρος που κάνει αίτηση για ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε ηλικιωμένους και που τους προσφέρει θέσεις ασκούμενων σε νέες εταιρείες. Ο Ben θα βρεθεί στην About The Fit, μία startup μόδας την οποία η ιδρύτριά της, Jules Austin (Anne Hathaway) την ξεκίνησε πραγματικά από την κουζίνα της και την οδήγησε μέσα σε δεκαοκτώ μήνες στο μεγαθήριο που είναι τώρα. Αν και στην αρχή όλα του φαίνονται “βουνό”, σύντομα ο Ben όχι απλά ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που του ανατίθενται, αλλά γίνεται κι ο άνθρωπος που όλοι στρέφονται σ’ εκείνον για συμβουλή και καθοδήγηση. Το πιο μεγάλο του “στοίχημα”, θα γίνει η Jules που καλείται να επιλέξει έναν CEO προκειμένου να μην την καταβάλλει το ήδη μεγάλο βάρος των απαιτήσεων που έχει μία εταιρεία ενός τέτοιου βεληνεκούς. Πράγμα που σημαίνει πως δεν έχει μόνο ο Ben να μάθει πράγματα…

               Η ταινία “Ο Αρχάριος” είναι μία δημιουργία της Nancy Meyers σε σενάριο και σκηνοθεσία, όπως είχε κάνει και το 2006 με το “The Holiday”.

               Οφείλω να ομολογήσω πως αρχικά ήμουν κάπως διστακτική στην αρχή, καθώς τα τελευταία χρόνια οι κωμωδίες γενικώς δεν καταφέρνουν να μ’ εντυπωσιάσουν – πολλές φορές, μάλιστα, μάλλον με απογοητεύουν. Όμως σκέφτηκα να δώσω μία ευκαιρία στο “The Intern” μια που η πλοκή της ταινίας ήταν σαφώς ενδιαφέρουσα. Άλλωστε θα βλέπαμε έναν άνθρωπο με διαφορετικούς ρυθμούς στη ζωή του να προσαρμόζεται στους τρελούς ρυθμούς “εμάς των νέων”. Και χαίρομαι που στο τέλος της ταινίας είχα διαψευσθεί ευχάριστα!

               Ξεφεύγοντας από τη rom com συνταγή που μας είχε συνηθίσει παλιότερα, αυτή τη φορά η Meyers εστιάζει στο κατά πόσο μπορούν να συνυπάρξουν άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικούς χρόνους. Εκ των πραγμάτων θα αναρωτηθεί κανείς πώς θα μπορούσε ένας άνθρωπος σαν τον Ben να αφομοιωθεί σ’ ένα περιβάλλον που λειτουργεί με ταχύτητες φωτός, αλλά και πώς θα μπορούσαν οι δικές του απόψεις για τις ανθρώπινες σχέσεις να βρει ευήκοα ώτα σε μία εποχή όπου όλα μοιάζουν εντελώς “χύμα”; Κι όμως, το γεγονός πως όσο προχωράει η ταινία δημιουργείται μία χρυσή τομή που επιτρέπει όχι μόνο αυτή τη συνύπαρξη αλλά ακόμη και τη δημιουργία νέων σχέσεων (φιλικών και μη) όπου η μία πλευρά μαθαίνει κάτι ουσιαστικό από την άλλη: ο Ben να συμβαδίζει με την εποχή του κι οι νέοι συνεργάτες του πως δε χρειάζονται όλα να είναι τόσο περίπλοκα όσο επιβάλλει η εποχή. Άλλωστε όλοι το ξέρουμε πως παλιά πολλά πράγματα ήταν πολύ πιο απλά!

               Φυσικά η βασίζεται κυρίως στην αλληλεπίδραση των χαρακτήρων κι εδώ ερχόμαστε στο πρωταγωνιστικό δίδυμο του De Niro και της Hathaway. Αν και γενικώς τον De Niro τον φοβάμαι σε πιο ανάλαφρους ρόλους, το “The Intern” είναι μία ευχάριστη εξαίρεση. Ο ηθοποιός γίνεται η ήρεμη δύναμη που ναι μεν διδάσκεται αλλά τελικά έχει περισσότερα να διδάξει (προφανώς!) ενώ η Hathaway ενστερνίζεται τη δυναμικότητα του χαρακτήρα της (γυναίκα της εποχής της γαρ) η οποία, όμως, έχει κι εκείνη τις δικές της αδυναμίες.

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και ν’ απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Anders Holm, Andrew Rannells, Adam DeVine, Christina Scherer, JoJo Kushner, Zack Pearlman κ.α.

You may also like