Πώς θα γυμνάσεις τα χέρια σου χωρίς βαράκια

Η περιοχή των χεριών καταλήγει να είναι μία από τις πιο εκνευριστικές να γυμνάσεις, καθώς περιλαμβάνει πολλούς μύες, όπως τον τρικέφαλο και τον αγκωνιαίο, καθένας από τους οποίους χρειάζεται μία τελείως διαφορετική άσκηση για να γυμναστεί και να σμιλευτεί. Υπάρχουν, όμως, ορισμένες ασκήσεις, που, με τον τρόπο που γίνονται, μπορούν να γυμνάσουν όλο το χέρι, χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις στον κάθε μυ και χωρίς τη χρήση βαρών.

Push-ups

Η κλασική αγαπημένη άσκηση που προτείνουν κι οι trainers, τα push-ups, μπορούν να γυμνάσουν αποτελεσματικά όλο το χέρι κι επί της ουσίας το μόνο που χρειάζονται είναι το βάρος του σώματός σου.

Plank

Το plankή αλλιώς «σανίδα» προτείνεται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια ως μία άσκηση που προσφέρει συνολικά αποτελέσματα στο σώμα. Ειδικά για τα χέρια, όμως, αποτελεί έναν πολύ καλό σύμμαχο, αφού αποτελούν πολύ βασική μυική ομάδα την ώρα που κάνεις το plank.

Burpees

Squat, χέρια στο πάτωμα, ελαφρύ πηδηματάκι, plankκαι πάλι από την αρχή αποτελεί την εκρηκτική και άκρως αποτελεσματική διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις, όχι μόνο για να γυμνάσεις τα χέρια σου, αλλά και ολόκληρο το σώμα σου. Στα συν της άσκησης, η αύξηση της δύναμης και της αντοχής.

Downward dog

Όπως και πολλές άλλες ασκήσεις, στο downward dogξεκινάς με plankκαι τα χέρια σου στο πάτωμα. Με τα χέρια σου ευθεία, πήγαινε τους γλουτούς σου προς πίσω και προς τα πάνω, μέχρι να σχηματιστεί ένα ανάποδο V. Μείνε σε αυτήν τη στάση για λίγο και ξεκίνα από την αρχή.

You may also like