Πώς να δώσετε έμφαση στο καστανό σας βλέμμα

Keira_Knightley_bronw_eyes_make_upΤο καστανό χρώμα στα μάτια είναι αυτό που συναντάται στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Όσον αφορά το make up, όμως, ισχύει ό, τι και για τα ρούχα: δεν είναι όλα τα στυλ για όλους. Έτσι γίνεται και με το μακιγιάζ. Κι ειδικά τώρα το καλοκαίρι που προτιμούμε ένα πιο ανάλαφρο μακιγιάζ στα μάτια, νομίζω πως όλες οι καστανομάτες θα μπορούσαμε να πάρουμε ιδέες για εντυπωσιακές εμφανίσεις χωρίς να καταναλώσουμε μισή ώρα μπροστά στον καθρέφτη!

Αν έχετε καστανά μάτια, αλλά και μαλλιά, μπορείτε να παίξετε με μία μεταλλιζέ λευκή απόχρωση για βάση, σκούρα γκρι σκιά και μαύρο μολύβι ή eyeliner.

Black_&_White

Αν τώρα τα μαλλιά σας είναι ξανθά, μπορείτε να παίξετε με μία σαμπανιζέ ή χρυσή βάση και μπρονζέ ή σκούρο καφέ – το σοκολατί είναι ιδανικό. Ή αν προτιμάτε, αντί για αυτή τη βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία απαλή ροζ σκιά για βάση – προσοχή, όχι το ροζ της τσιχλόφουσκας! Επίσης εγώ προτιμώ την καφέ μάσκαρα για να φαίνεται πιο φυσικό το βλέμμα.

Gold_&_brown

Το μωβ είναι ένα χρώμα που ταιριάζει πολύ στις κοπέλες με καστανά μάτια, αλλά δεν είναι για όλες τις εποχές. Και προσωπικά, το λατρεύω σα χρώμα! Αν όμως επιθυμείτε να βάλετε λίγο χρώμα στο look σας, μία λεπτή γραμμή μωβ σκιάς στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων, σε συνδυασμό με το χρυσό και το καφέ που είδαμε παραπάνω, νομίζω θα συμβάλλει στο να εντυπωσιάσετε στη βραδυνή σας έξοδο!

Gold_&_purple

Χρώματα με τα οποία μου αρέσει επίσης να πειραματίζομαι είναι το πράσινο και το μπλε. Ειδικά από τότε που άφησα πίσω την καστανομάλλα Αντιγόνη. Για το καλοκαίρι προτιμήστε μία απόχρωση mint green ή απαλό γαλάζιο.

Mint_green

BONUS μερικά tips περί mascara:
* Η σωστή απόχρωση μάσκαρας όχι μόνο τονίζει το χρώμα των ματιών, αλλά και το άσπρο τους δείχνει πιο φωτεινό.
* Όλες ξέρουμε πόσο εκνευριστικά είναι εκείνα τα «κομπάκια» που δημιουργούνται. Για να τα αποφύγουμε, προτού απλώσουμε τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες, σκουπίζουμε το πινελάκι με λίγο χαρτί για να φύγει η επιπλεόν ποσότητα του προϊόντος. Στη συνέχεια απλώνουμε κάνοντας κινήσεις ζιγκ ζαγκ. Αποφεύγουμε να βάζουμε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες το πρωί, γιατί αλλιώς θα κάνει το βλέμμα μας να μοιάζει ταλαιπωρημένο.

You may also like