Πώς να κάνετε τα παιδιά να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη

santa-claus2Μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των Χριστουγέννων. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να στείλουν το γράμμα τους όλα τα παιδάκια στον Aη – Βασίλη.

Επειδή όμως όλα τα παιδάκια είναι πολύ έξυπνα δεν θα λείψουν οι ερωτήσεις τύπου: «Που μένει ο Αη – Βασίλης;», «Πώς θα χωρέσει από την καμινάδα;», «Εμείς που δεν έχουμε τζάκι, πώς θα μπει;» και άλλες τέτοιες παρόμοιες.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση με το παιδάκι σας και να πάρετε την απόφαση αν θα τον/την αφήσετε να πιστεύει στο αγαπημένο Άγιο όλων των παιδιών ή θα αποκαλύψετε την σκληρή αλήθεια. Γνώμη μας είναι πάντως να κρατήσετε τον μύθο ζωντανό και να αφήσετε τα παιδιά να ζήσουν όλη τη μαγεία της γιορτής. Οι παρακάτω τρόποι θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αληθινό το πιο αγαπημένο παιδικό όνειρο για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο!

Μαγεία

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μαγεία. Ο τάρανδος δεν μπορεί να πετάξει χωρίς λίγη μαγεία και ο Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να μπει σε κάθε σπίτι χωρίς μαγεία, οπότε είναι απαραίτητο συστατικό για να κάνετε την ιστορία πιστευτή. Για να διατηρήσετε την όλη μαγεία στην ιστορία χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας, λίγη φαντασία και σύγχρονη τεχνολογία!

Απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις

Το παιδί σας μπορεί να σας κάνει ερωτήσεις απλής λογικής για να σας αποδείξει ότι ο Άγιος – Βασίλης δεν υπάρχει. Τι απαντάτε σε αυτή την περίπτωση;
santa-claus1Πώς θα προλάβει ο Άγιος Βασίλης να παραδώσει τόσα πολλά δώρα μέσα σε τόσες λίγες ώρες;
O Άγιος Βασίλης έχει πολύ περισσότερες ώρες απ’ ότι νομίζουμε. Υπάρχουν 24 διαφορετικές ανά τον κόσμο ζώνες ώρες και ως εκ τούτου, ο Άγιος Βασίλης έχει αρκετές ώρες για να κάνει τις παραδόσεις του σε όλα τα παιδάκια.

Πώς χωράνε όλα τα δώρα σε ένα τόσο μικρό έλκηθρο;
Ο Άγιος Βασίλης δεν κουβαλάει όλα τα δώρα σε ένα δρομολόγιο. Έχει πολλές αποθήκες γεμάτες με παιχνίδια στο Βόρειο και Νότιο Πόλο όπου διάφορα ξωτικά τον βοηθούν, ελέγχουν και  φορτώνουν εκ νέου το έλκηθρο ώστε να είναι έτοιμο για το επόμενο ταξίδι.

 Πώς θα μπορέσει ο Άγιος Βασίλης να βρει το σπίτι μου μέσα στο σκοτάδι;
Ο Άγιος Βασίλης χρησιμοποιεί το GPS του (η σύγχρονη τεχνολογία που λέγαμε;). Το έλκηθρο επικοινωνεί με δορυφόρους απ’ όλον τον κόσμο και ενημερώνει αυτόματα για τη θέση του 300 φορές κάθε δευτερόλεπτο. Μέσω αυτή της επικοινωνίας ενημερώνεται επίσης κάθε δευτερόλεπτο ποια παιδάκια ήταν καλά αυτή τη χρονιά και ποια ήταν κακά.

Πώς μπορεί ο Άγιος Βασίλης να ξέρει ότι ήμουν κακό παιδάκι;
Όπως είπαμε ο Άγιος Βασίλης έχει βοήθεια τα ξωτικά τα οποία δεν κλείνουν μάτι και εργάζονται σκληρά όλο τον χρόνο. Του δίνουν λοιπόν μια λίστα με τα ονόματα όλων των παιδιών που είχαν καλή συμπεριφορά και μια λίστα με τα παιδάκια που ήταν άτακτα. Η λίστα δεν σταματά να ενημερώνεται!

Γάλα και μπισκότο

Το παιδάκι σας μπορεί να σας ρωτήσει γιατί να χρειάζεται να αφήσετε ένα ποτήρι γάλα και μπισκότα του Άγιου Βασίλη;

Ο Άγιος Βασίλης ανεβαίνει καμινάδες και χρειάζεται πολλή ενέργεια για να ολοκληρώσει το ταξίδι του ώστε όλα τα παιδάκια να πάρουν δώρο. Εκτός από εκείνον ενέργεια χρειάζονται και οι τάρανδοι. Δεν είναι όμως ανάγκη να του αφήσετε μόνο γάλα και μπισκότα. Όλα τα γλυκά τα αγαπάει ο Άγιος Βασίλης οπότε και το κέικ ή λίγο φυστικοβούτυρο ή ακόμη και ένα σάντουιτς θα το εκτιμήσει!
santa-claus

Ξέρει αν κοιμάστε

Το παιδί σας μπορεί να ρωτήσει «γιατί να πρέπει να κοιμάμαι όταν έρθει ο Άγιος Βασίλης;»

Ο Άγιος Βασίλης δεν αφήνει το Βόρειο Πόλο μέχρι τα μεσάνυχτα. Όλα τα καλά παιδιά πρέπει να είναι στο κρεβάτι τους μέχρι εκείνη την ώρα. Ακόμα όμως κι αν δεν νυστάζουν πρέπει να είναι στα κρεβατάκια τους γιατί  ο Άγιος Βασίλης έχει πολλή δουλειά και δεν θέλει να τον ενοχλούν για να είναι συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος στο έργο του. Αν διαπιστώσει ότι σε ένα σπίτι δεν κοιμούνται τα παιδάκια τότε θα το παραλείψει και θα προχωρήσει στον κατάλογο και θα επιστρέψει μόνο εάν του περισσέψει χρόνος. Προτιμάτε να το ρισκάρετε;

Πηγή: baby.gr

You may also like