Πώς να πείσεις τον εαυτό σου να ξεκινήσει γυμναστική

Κάθε Ιανουάριο, το παθαίνεις και εσύ; Λες στον εαυτό σου ότι θα θέσεις νέους στόχους και πάντα ένας από αυτούς είναι να ξεκινήσεις γυμναστική, σωστά; Αρχικά ένα μπράβο που το αποφάσισες (πάλι!), από εκεί και πέρα διάβασε παρακάτω 5 τρόπους έτσι ώστε να κάνεις τη γυμναστική τρόπο ζωής και θα δεις ότι στο τέλος ότι θα την αγαπήσεις.

  1. Βρες ένα σκοπό

Αν δυσκολεύεσαι γενικά και παρατάς πάντα τη γυμναστική μετά από λίγο καιρό, τότε βρες ένα συγκεκριμένο σκοπό. Μπορεί να είναι ότι το καλοκαίρι θες ένα τελείως διαφορετικό σώμα, μπορεί να θες να κάνεις γυμναστική με μια φίλη σου παρέα για να περνάτε και χρόνο μαζί αλλά και παράλληλα να γυμνάζεστε. Βρες εκείνο τον κινητήριο σκοπό, που κάθε φορά που θα είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις, θα τον σκέφτεσαι και παίρνεις δύναμη για να συνεχίσεις.

  • Αποφάσισε τελικά ποια γυμναστική σου ταιριάζει

Επειδή μισείς να σηκώνεις βάρη ή να κάνεις διάδρομο, δεν σημαίνει ότι αυτή η γυμναστική είναι κατάλληλη για εσένα και ΠΡΕΠΕΙ να την κάνεις. Βάλτα κάτω και δες τελικά ποια γυμναστική σου ταιριάζει περισσότερο. Με αυτό τον τρόπο θα χαίρεσαι να πηγαίνεις για γυμναστική και δεν θα βρίσκεις δικαιολογίες. Άρα μην το σκέφτεσαι πολύ, ξεκίνα τις δοκιμές.

  • Φτιάξε μια δυναμική και αγαπημένη playlist

Κι όμως η μουσική στη γυμναστική μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για να γυμνάζεσαι με χαρά και κάθε φορά να βάζεις όλο περισσότερη δύναμη και προσπάθεια, φτιάξε μια playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια και άκουσε τη κατά την διάρκεια της γυμναστικής.

  • Βάλε την γυμναστική στο ημερολόγιο σου

Όπως κάθε μέρα γράφεις στο ημερολόγιο σου τα ραντεβού σου και όλα τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις μέσα στη μέρα, κάνε το ίδιο και με τη γυμναστική. Βάλτο στις καθημερινές σου συνήθειες και έτσι κάθε φορά που θα διαβάζεις το ημερολόγιο σου, θα θυμάσαι ότι έχεις και αυτό μέσα στο πρόγραμμα της μέρας.

  • Μην το παρακάνεις

Αφού βρεις τη γυμναστική που σου ταιριάζει μην τα δώσεις όλα με την πρώτη. Πήγαινε σιγά – σιγά κάθε μέρα και μόλις δεις ότι δεν έχεις άλλες αντοχές, σταμάτα. Με αυτό τον τρόπο θα βρεις τις δυνάμεις σου και τα όρια σου και θα καταλάβεις ακριβώς τι χρειάζεται το σώμα σου.

You may also like