Πώς να φροντίσετε τα τατουάζ σας!

tattoo barbieΓια όποιο λόγο κι αν επιλέξατε να έχετε τατουάζ, σίγουρα αποτελεί ένα έργο τέχνης πάνω στο σώμα σας όσο μικρό ή μεγάλο είναι.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το φροντίζετε όπως θα κάνατε με έναν πίνακα…στην προκειμένη περίπτωση ο καμβάς είναι το δέρμα σας, το οποίο σε σχέση με τον καιρό αλλάζει πάντα υφή και όψη, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του τατουάζ σας. Ειδικά εάν έχετε επιλέξει έντονα χρώματα, η επαφή με τον ήλιο και το αλάτι είναι ο νούμερο ένα εχθρός του! Μάθετε πώς να το προστατέψετε!

Επιλέξτε προσεκτικά τα χρώματα του τατουάζ: όσο πιο έντονο είναι το χρώμα, τόσο πιο γρήγορα θα ξεθωριάσει. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) τοξικολογικών ερευνών, οι ακτίνες του ήλιου κάνουν τις κίτρινες χρωστικές των τατουάζ να διασπώνται με τον καιρό. Τα πιο σκούρα χρώματα τείνουν να παραμένουν έντονα για πολύ καιρό αλλά ακόμα και το μαύρο μπορεί σταδιακά να γίνει γκρι.

Προστατέψτε το: αν χρησιμοποιείτε ανελλιπώς ένα καλό και αδιάβροχο αντιηλιακό με δείκτη SPF τουλάχιστον 30, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το τατουάζ σας όταν έρχεστε σε επαφή με τον ήλιο και τη θάλασσα.

Ενυδατώστε το: ακόμα κι αν έχει περάσει ένα μήνας από την ημέρα που κάνατε το τατουάζ σας, το δέρμα θέλει πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να επουλωθεί ολοκληρωτικά αφού στην πραγματικότητα είναι μια πληγή, για αυτό επιλέξτε μια κρέμα για ευαίσθητα δέρματα ώστε να μη σας προκαλέσει περισσότερο ερεθισμό, χωρίς άρωμα και με ενυδατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

You may also like