Σίλια Κατραλή:”Ελπίζω σε μια μετακίνηση με τον αριθμό 7 σε έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο συνεπή, πιο γενναίο”

Η Σίλια Κατραλή ένα  νέο ταλαντούχο κορίτσι κάνει τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία με το πρώτο της album που τιτλοφορείται «Ελεύθερο Κάμπινγκ». Ήδη έχει ξεχωρίσει το πρώτο single «Χαμογέλα», μια ευφάνταστη διασκευή του γνωστού τραγουδιού του Μανώλη Φάμελλου. To video clip έχει κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς συγκεντρώνει μια πλειάδα σημαντικών συνεργατών με αρχηγό στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, την Έφη Γούση.

Με τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση του νεαρού της ηλικίας αλλά και ενός απόλυτα συνειδητοποιημένου καλλιτέχνη, η Σίλια Κατραλή αφήνει ηχηρό αποτύπωμα στα μουσικά δρώμενα και γεννάει προσμονή για τα επόμενά της βήματα…

Σίγουρα πρόκειται για μία αισιόδοξη νότα, στην περίεργη καθημερινότητα μας…

Σίλια γιατί ελεύθερο και γιατί κάμπινγκ;

Ελεύθερο γιατί είναι το ύψιστο ζητούμενο αγαθό. Κάμπινγκ γιατί είναι το κερασάκι στη τούρτα της ζωής. Λίγο πολύ είναι ένας προσωπικός τρόπος ζωής. Μια ας πούμε εναλλακτική προσέγγιση αυτού που ονομάζουμε καθημερινότητα στην οποία πίστεψα βαθιά και την κάναμε τραγούδι.Μέσα σε αυτό το σχήμα συνυπάρχουν άλλα επτά τραγούδια, τα οποία καλύπτονται στην ολότητα τους από τον τίτλο και κάπως έτσι φτιάξαμε ένα άλμπουμ.

Κυκλοφόρησε λοιπόν ο πρώτος σου δίσκος σε εντελώς παράλογη εποχή κι όμως όλα δείχνουν να πηγαίνει καλά. Έχεις σκεφτεί τα επόμενα βήματα; Έχεις άγχος για το από ‘δω και πέρα.

Δε πολυσκέφτομαι τα βήματα μου.Όσο αναφορά το κομμάτι της μουσικής περισσότερο έχω περιέργεια παρά άγχος. Ακολουθώ τα τραγούδια και τη διάθεση που έχω την κάθε εποχή. Και εκείνα με πάνε κάπου.Τα τραγούδια προηγούνται κι εγώ κυλάω μαζί τους.

Οι στίχοι σου μιλούν με παρομοιώσεις και  εικόνες. Από πού αντλείς έμπνευση; Διαβάζεις γενικώς;

Μιλάω στη ζωή με τον ίδιο τρόπο που γράφω. Είναι κάτι που προϋπήρχε της τέχνης. Είναι ο τρόπος που εκφράζομαι – ο καθένας έχει έναν δικό του. Έχουν περάσει βιβλία από τα χέρια μου που έχουν αλλάξει καθοριστικά τον ψυχισμό μου και τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο. Επίσης καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον κόσμο ασυνείδητα έχει παίξει και το σινεμά. Η έμπνευση είναι ένα παζλ στο κεφάλι μου το οποίο δεν είχα βέβαια ποτέ την ανάγκη να ταξινομήσω. Κάθε κομμάτι απλά βρίσκει τη θέση του κάποια στιγμή και αυτό είναι εντάξει.

Ηθοποιός και τραγουδοποιός συνδυάζονται; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι στο τέλος της ημέρας;

Σε πρακτικό επίπεδο δεν ξέρω, μπορώ μονάχα να φανταστώ. Έχω δουλέψει αρκετά ως ηθοποιός με δωδεκάωρα γυρίσματα πχ και διπλή παράσταση το βράδυ όμως όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ δηλαδή πριν πεντε μήνες βρεθήκαμε σε μία παγκόσμια κατάσταση που δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν συναυλίες ή παραστάσεις. Επομένως υποθέτω πως όταν επιστρέψουμε στα παλιά δεδομένα θα προσπαθήσω να βρω μια ισορροπία για να δουλέψει αυτό παράλληλα. Νομίζω πως δεν είναι ακατόρθωτο.

Πως βιώνεις όλη αυτή τη κατάσταση με τη πανδημία; Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

Ας μην τονίσουμε ξανά όλες τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας. Θα σταθώ στο πόσο πολύ θλίβομαι όταν βλέπω κάποιες μερίδες του πληθυσμού να υιοθετούν άκριτα  απόψεις δογματικές και απόλυτες που ουδεμία σχέση έχουν με τη κοινωνική ευθύνη. Ελπίζω σε μία μετακίνηση με τον αριθμό 7 με κλειστά μάτια κι ανοιχτές καρδιές. Μια μετακίνηση σε έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο συνεπή, πιο γενναίο.

Ακολουθείστε την Σίλια Κατραλή στο Instagram: εδώ ή στο κανάλι της στο YouTube εδώ

You may also like