Σαλάτα με iceberg και…tequila

ΥΛΙΚΑ:
-150 γρ. μαρούλι άισμπεργκ
-60 γρ. ραντίτσιο
-1 μικρό καρότο
-60 γρ. ρεγγάτο
-λίγη παρμεζάνα
-2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
-Λίγα κρουτόν ολικής άλεσης
-1 κουταλιά λευκή τεκίλα
-200 ml Μαγιονέζα
-1 κουταλιά Κέτσαπ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αφού πλύνουμε τα λαχανικά και τα στραγγίξουμε καλά, κόβουμε το άισμπεργκ και το ραντίτσιο για σαλάτα και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα.
Από πάνω τρίβουμε το καρότο και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αντί για αλάτι θα τρίψουμε λίγη παρμεζάνα στη σαλάτα και ανακατεύουμε πάλι.
Κόβουμε σε τετραγωνάκια τη γαλοπούλα και σε μικρά μπαστουνάκια (σαν χοντρά σπίρτα) το ρεγκάτο. Τα προσθέτουμε μαζί με τα κρουτόν και ανακατεύουμε πάλι.
Σε ένα μπολάκι ή πιάτο βάζουμε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Καλύτερα να προσθέσετε σταδιακά την κέτσαπ για να πετύχετε ένα ανοιχτό σομόν χρώμα. Όταν πετύχετε χρώμα – γεύση που σας ικανοποιεί, προσθέσετε την τεκίλα και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τη σος πάνω στη σαλάτα (δεν χρειάζεται να την καλύψει).
Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε με 4-5 ντοματίνια

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr

You may also like