Σαλάτα με φακές από το Pastis

Ο σεφ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ από τη Brasserie PASTIS στο Golden Hall μας προτείνει μια σαλάτα με φακές, mousse φέτας και μαρμελάδα ντομάτας για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα…

 

Βράζουμε τις φακές 5 λεπτά, τις κρυόνουμε και τις αφήνουμε να σουρώσουν καλά, στη συνέχεια τοποθετούμε τις φακές σε μια μπασίνα με λίγο ελαιόλαδο, καραμελώμένο μπαλσάμικο, φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τις φακές σε ένα τετράγωνο τσέρκι. Έπειτα βάζουμε τη μαρμελάδα τομάτας πάνω από τις φακές και με ένα scoop μία μπάλα από τη μους φέτας δίπλα στις φακές.

*ΥΛΙΚΑ για μαρμελάδα ντομάτας:
2 κρεμμυδια ξερά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4 ντομάτες
3 πρεζες αλάτι
1 πρεζα πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Σωτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τις ντομάτες. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη. Αφού ανακατέψουμε, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και μετά μπλεντάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα.

*ΥΛΙΚΑ για mousse φέτας
1 κιλό φέτα
3 σκελίδες σκόρδο
200μλ εβαπορέ γάλα
140μλ χυμό λεμόνι
220γρ ελαιόλαδο
80μλ κρέμα γάλακτος
3 ζελατίνες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ζελατίνες σε ένα μίξερ και αφήνουμε να ομογενοποιηθούν. Ταυτόχρωνα ζεσταίνουμε τις ζελατίνες με νερό πάνω στη φωτιά. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα στο μίξερ ρίχνουμε τις ζελατίνες μέσα και το αφήνουμε να δουλέψει για 3-4 λεπτά.

http://www.pastis.gr

You may also like