Ακόμα μία επιστολή του John Lennon προς τον McCartney σε δημοπρασία

8ff0cdd1a89eb5b5325cdc82d7412b36Ένα γράμμα σε πρόχειρη μορφή του John Lennon στο οποίο εμφανίζονται οι εντάσεις ανάμεσα στα μέλη των Beatles κατά τις αρχές του ’70, θα δημοπρατηθεί τέλη Μαϊου, κι η τιμή του αναμένεται να φτάσει τις ₤40,000 .

Η επιστολή είναι σε δύο σελίδες, περιέχει διορθώσεις κι απευθύνεται στον Paul McCartney και τη σύζυγό του, Linda. Δεν έχει ημερομηνία, αλλά είναι εμφανής ο θυμός του Lennon. Από τα συμφραζόμενα μπορούμε να συμπεράνουμε πως γράφτηκε κατά τη διάλυση του συγκροτήματος το 1970.

Μάλιστα σ’ ένα σημείο ο John Lennon γράφει: «Στ’ αλήθεια πιστεύεις πως όλη η τέχνη προήλθε από τους Beatles; Δε μπορεί να έχεις χάσει τόσο πολύ τα λογικά σου, Paul! Το πιστεύεις αυτό; Τότε, όταν σταματήσεις να το πιστεύεις, ίσως ξυπνήσεις!»
Η αξία του γράμματος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ $40,000 και $60,000 και θα πωληθεί στη διαδικτυακή δημοπρασία του Profiles on History στις 30 Μαΐου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοπρατείται επιστολή του John Lennon προς τους McCartney. Τον Οκτώβριο μία ακόμα έξι σελίδων, σχετικά με τη συμπεριφορά του συγκροτήματος προς τη σύντροφό του, Yoko Ono, είχε πωληθεί -από τον Οίκο Christie’s του Λονδίνου – αλλά η τιμή της δεν ήταν ικανοποιητική…..
Marylin_MonroeΕπίσης σε πώληση θα βγει κι ένα γράμμα – χωρίς ημερομηνία κι αυτό – της Marilyn Monroe προς το μέντορά της και καθηγητή διδασκαλίας Lee Strasberg, όπου μιλάει για την έλλειψη αυτοπεποίθησης που τη διακατείχε και για τα επαγγελματικά της προβλήματα. Όπως γράφει χαρακτηριστικά : «Βρίσκομαι μπροστά στην κάμερα και ξαφνικά όλη μου η αυτοσυγκέντρωση κι όλα όσα προσπαθώ να μάθω μ’ εγκαταλείπουν. Τότε είναι που νιώθω πως δεν είμαι καν άνθρωπος».
Να δούμε πόσο θα την αξιολογήσουν…..

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk

You may also like