Σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ:
 200 gr. κουβερτούρα 50-55% κακάο
 160 gr. ελαιόλαδο απαλό
 200 gr. ζάχαρη άχνη
 200 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 160 gr. Αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
chocolate cakeΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Ενώνουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και τα προσθέτουμε σε 2 δόσεις στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας παράλληλα με τη σπάτουλα.
Λαδώνουμε μια φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα ξύλινο καλαμάκι μέσα του και βγει στεγνό.
Το συγκεκριμένο κέικ δεν είναι αφράτο γιατί δεν περιέχει αβγά ή άλλο υλικό που θα δώσει όγκο. Έχει μπισκοτένια υφή και στο κέντρο του παραμένει υγρό. Επίσης είναι νηστίσιμο.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like