Σπιτικά, τραγανά niocchi με bacon

ΥΛΙΚΑ:
8 πατάτες μικρές
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι 1μιση κ.γ.
15 ml. ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο (συνολικά 4 κ.σ.)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
σέλινο 1 κλωνάρι ψιλοκομμένο
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

0c84ab19d43307514d9470b51a44e5d3_LΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.Με ενα πιρούνι τρυπάμε τις πατάτες σε όλη τους την επιφάνεια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε τις πατάτες απο το φούρνο και με προσοχή τις ξεφλουδίζουμε. Τις περνάμε απο τον επεξεργαστή τροφίμων ή απο το μύλο ώστε να τις πολτοποιήσουμε. Απλώνουμε το μίγμα απο τις πολτοποιημένες πατάτες σε ένα ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το μίγμα πατάτας σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια κολώδης ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το πλάθουμε σε κορδόνι πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα αλευρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μια ώρα.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε τα κομμάτια ζύμης και τα βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έρθουν στην επιφάνεια του νερού. Αποσύρουμε τα νιόκι απο την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπόλ και τα περχύνουμε με 1 κ.σ. λάδι.

Στο μεταξύ βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσουν. Αφήνουμε το βούτυρο να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο. Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το μπέικον. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον και τα ξεροψηθεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.

Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει. Περνάμε απο το καυτό βούτυρο τα νιόκι ώστε να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Σερβίρουμε τα νιόκι και πασπαλίζουμε με το τσιγαρισμένο μίγμα του μπέικον.

Πηγή

You may also like