Στη μεγάλη οθόνη το «The Dark Tower*» του Stephen King

Με το αμερικανικό κοινό να προσπαθεί να «μαντέψει» εδώ και πολύ καιρό τα πρόσωπα του cast, ένα tweet του Stephen King ήρθε για να «ανακοινώσει» τους ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν δύο βασικούς χαρακτήρες. Έτσι ο Idris Elba θα υποδυθεί τον Roland Deschain/Πιστολέρο κι ο Matthew McConaughey τον Walter Padick/Άντρας με τα Μαύρα.

Ο συγγραφέας ανάρτησε το εξής tweet:

Stephen King tweet

Η ταινία θα ακολουθεί τα γεγονότα του «Gunslinger» (μτφ.: «Πιστολέρο»), του πρώτου βιβλίου της σειράς που εκδόθηκε το 1982 και τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Nikolaj Arcel («A Royal Affair», 2013). Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε στο Entertainment Weekly πως μεγάλο κομμάτι της ταινίας λαμβάνει χώρα στο σύγχρονο κόσμο κι αποκάλυψε πως θεώρησε τον Elba ιδανικό να ενσαρκώσει τον Πιστολέρο, τον πρωταγωνιστή του Stephen King. «Απλά μου έκανε… “κλικ”! Τον θεωρώ απίστευτο ως άνθρωπο. Συζήτησα μαζί του για το χαρακτήρα. Ποιος είναι, ποια είναι η ψυχοσύνθεσή του, η αποστολή του… Συνειδητοποιήσαμε πως βλέπαμε κι οι δύο τον Πιστολέρο με τον ίδιο τρόπο.»

Ο King επίσης αναφέρθηκε στο μακρύ «ταξίδι» το project μέχρι να αποφασιστεί πως θα γίνει η ταινία. Μάλιστα μία από τις σκέψεις ήταν να αναλάβει ο Ron Howard με το Javier Bardem στο ρόλο του Πιστολέρο. «Ξεκίνησα τη σειρά όταν ήμουν τελειόφοιτος στο κολέγιο, σε μία απαράδεκτη καλύβα δίπλα στο ποτάμι στο Maine. Και τώρα δουλεύουμε στην παραγωγή!»

Idris Elba & Matthew McConaughey

Ο συγγραφές μίλησε και για την απογοήτευσή του όταν κάποια από τα έργα του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο. Αν κι ενθουσιάστηκε με τη δουλειά που έγινε στο «Stand By Me» και το «The Shawshank Redemption», δεν είχε την ίδια αντίδραση με τη «Λάμψη» και το «Graveyard Shift». «Νομίζω πως η “Λάμψη” είναι μία ωραία ταινία, αλλά όπως είχα πει στο παρελθόν, ήταν σα μία γυαλιστερή Cadillac χωρίς τη μηχανή. Τότε δε μίλησα, αλλά δε θα έλεγα πως μ’ ενδιέφερε».

Πηγή: The Guardian

* Πρόκειται για τις ιστορίες του Roland Deschain, του τελευταίου επιζήσαντα ενός τάγματος ιππότων που αναζητά το μυθικό «Μαύρο Πύργο», ένα κτίσμα που ο θρύλο λέει πως παρέχει πρόσβαση σε όλα τα σύμπαντα.

Προσωπικό σχόλιο: Η αλήθεια είναι πως σε γενικές γραμμές οι ιστορίες του King είναι ικανέ σαν με κρατήσουν άγρυπνη για μέρες. Αλλά τα δύο «γκανιάν» (βλ. Elba και McConaughey) μου προκαλούν το ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα!

You may also like