Συγχωρώντας τον John Galliano

Ο γνωστός, μικροσκοπικός και πλέον αμφιλεγόμενος John Galliano μετά σύνεσις και ευλάβειας μετανοεί για τις ρατσιστικές, αντισημιτικές και άκρως προσβλητικές δηλώσεις του, ένα «θολό» βράδυ…κάπου στο Παρίσι, τον Φεβρουάριο του 2011.
Ας θυμηθούμε όμως, συνοπτικά, τι ακριβώς συνέβη τότε. Ο, καθόλα, ταλαντούχος, εξαίρετος John Galliano αναλαμβάνει τα ηνία του οίκου Dior, το 1996 διαγράφοντας λαμπρή και επιτυχημένη πορεία, η οποία, κυριολεκτικά, «εν μία νυκτί» έλαβε “βάναυσο” τέλος.

Ένδοξες μέρες: Σε επίδειξη του για τον οίκο Dior

Ένδοξες μέρες: Σε επίδειξη του για τον οίκο Dior

Ο αγαπήμενος John, έχοντας χάσει πλήρως την αίσθηση της πραγματικότητας από το αλκοόλ, ένα βράδυ, επιδίδεται σε μία «σεμνότατη» ατραξιόν με μονολόγους στολισμένους από κοσμιότατα επίθετα ρατσιστικού χαρακτήρα κατά των Εβραίων αλλά και απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους του μπαρ. Οι σκηνές «απείρου κάλλους» που εκτυλίχθηκαν, γκρέμισαν μονομιάς την καριέρα του «λαλίστατου» Galliano.

Candid Camera: Το βίντεο ντοκουμέντο που κατακρύμνησε την καριέρα του σχεδιαστή

Candid Camera: Το βίντεο ντοκουμέντο που κατακρύμνησε την καριέρα του σχεδιαστή

Τα χειρότερα ήρθαν, όταν σχετικό βίντεο από το συμβάν είδε το φώς της δημοσιότητας τα επόμενα εικοσιτετράωρα και έκανε το γύρο του κόσμου. Όπως είναι γνωστόν, τη συνέχεια της ιστορίας μονοπολεί η άμεση απομάκρυνση του σχεδιαστή από τον οίκο Dior για τη σχεδόν «εγκληματική» συμπεριφορά του, που μόνο κύματα δυσφήμισης επέφερε στο μυθικό brand.

Η συγχώρεση: Πρόσφατη συνέντευξη-εξομολόγηση στον Charlie Rose

Η συγχώρεση: Πρόσφατη συνέντευξη-εξομολόγηση στον Charlie Rose

Μετά από σαράντα κύματα λοιπόν, ο John Galliano φαίνεται να επιστρέφει δειλά δειλά επί σκηνής. Με τη συμμετοχή του, στις αρχές της φετινής χρονιάς, στην παρουσίαση της pret-a-porter κολεξιόν του Oscar de la Renta, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης, κάνει τα πρώτα βήματα για την “επανένταξη” στην κορυφή της μόδας.
j5

You may also like