Τα πιο δημοφιλή ονόματα για το 2022

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήρθε η περίοδος με τις καθιερωμένες προβλέψεις για τα  ονόματα μωρών που θα επιλέξουν περισσότερο οι γονείς τη νέα χρονιά. Οι τάσεις επηρεάζονται από ποικίλους παράγοντες , αλλά στην πλειοψηφία τους σχετίζονται με πρόσωπα της επικαιρότητας… Είτε αυτά έχουν να κάνουν με αγαπημένες σειρές ή ταινίες, είτε celebrities και μέλη βασιλικών οικογενειών.

Σύμφωνα με την Pamela Redmond, συνιδρύτρια του Nameberry, πλέον οι γονείς ονομάζουν τα μωρά τους ανάλογα με τον αγαπημένο τους τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό ήρωα. Επίσης, μόδα έχουν γίνει τα ονόματα θεών αλλά και βιβλικών προσώπων… Ενώ επιρροή στην επιλογή ασκούν και οι διάσημοι.

“Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν ως πηγή ονόματα από την αρχαιότητα ή με κάποιο ιδιαίτερο νόημα”

Pamela Redmond

Να σημειωθεί ότι το όνομα Aurora που πηγάζει στη ρωμαϊκή μυθολογία, θεωρείται το 36ο δημοφιλέστερο όνομα για κορίτσια το 2020… Ανέβηκε από την 488ή θέση το 2000, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δημοφιλή είναι και τα ονόματα της θεάς της σοφίας Αθηνάς, της Ιρλανδής θεάς Μάεβ…Καθώς και της θεάς του έρωτα Φρέγια στη σκανδιναβική μυθολογία.

Για αγόρια προτιμώνται ονόματα όπως ο Άτλας, ο Αττικός και ο Ωρίων, ο πιο διάσημος κυνηγός στην ελληνική μυθολογία και αστερισμός. Αυτά τα τρία την τελευταία δεκαετία ανεβαίνουν σε δημοφιλία.

Επιρροές από celebrities

Το Λούνα, το όνομα που έδωσε ο John Legend στην πεντάχρονη κόρη τους, είναι αυτήν τη στιγμή το 14ο πιο δημοφιλές όνομα για κορίτσια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το όνομα αυτό, που προέρχεται από τη ρωμαϊκή θεότητα του φεγγαριού, ανέβηκε 63 θέσεις από το 2016 οπότε γεννήθηκε η κόρη του.

Η Redmond περιμένει παρόμοια “έκρηξη” για το Μάε, την κόρη της Χίλαρι Νταφ… Το Κόσμο την κόρη της Σκάρλετ Γιόχανσον… Και Θάντερ αλλά και Σεντ Λέο, τα δίδυμα αγόρια του Γιουσέιν Μπολτ και της Κάσι Μπένετ.

Ευτυχώς υπάρχει και το Netflix

Η επιτυχία του Bridgerton και η δημοφιλία της πρωταγωνίστριας αναμένεται να καταστήσουν το όνομα “Δάφνη” μία από τις κύριες επιλογές των γονιών . Άλλα ονόματα που αναμένεται να γίνουν δημοφιλή λόγω της σειράς του Netflix, είναι το Benedict.

Tο όνομα Lucifer, από τον ομώνυμο ήρωα της σειράς έχει γίνει trend, όπως και τα παρόμοιά του Lux και Jezebel. Στη Βρετανία το Λούσιφερ ήταν πιο δημοφιλές όνομα από το Νάιτζελ και το Τρέβορ το 2020 σύμφωνα με τη Standard.

Πηγή: NY Post / enikos.gr

You may also like