Our New Year Netflix Pick: Klaus

Δεύτερη μέρα του χρόνου…Εύχομαι  το 2022 να σας βρήκε στο πλάι των αγαπημένων σας και να σας ευλογήσει με Υγεία, Τύχη και πολλά Χαμόγελα! Και μια που τα αναφέραμε… τι είναι αυτό που τέτοια μέρα φέρνει στα παιδάκια μας χαμόγελα μέχρι τα αυτιά; Μα φυσικά τα δώρα του Άγιου Βασίλη! Αλήθεια… πώς προέκυψαν όλα όσα γνωρίζουμε για τον Άγιο Βασίλη και το μεγάλο του ταξίδι για να παραδώσει τα δώρα; Ήρθε η ώρα να το μάθουμε χάρη στην πρώτη animation ταινία για το Netflix!

               Ο Jesper είναι ο κακομαθημένος γιος του διευθυντή του Βασιλικού Ταχυδρομείου. Αγανακτισμένος πια, εκείνος θα στείλει τον Jesper σε ένα απόμερο νησάκι με μία προθεσμία να ταχυδρομήσει έξι χιλιάδες γράμματα σε ένα χρόνο. Αλλιώς να ξεχάσει όλες του τις ανέσεις! Φτάνοντας, ο Jesper θα διαπιστώσει πως η μικρή πόλη του Smeerenburg δεν έχει την ανάγκη του ταχυδρόμου… Καθώς είναι θύμα μίας παμπάλαιας βεντέτας ανάμεσα στις οικογένειες των Krum και Ellingboe. Σύντομα, όμως, θα γνωρίσει τον απόμακρο παιχνιδοποιό Klaus. Σταδιακά θα αρχίσουν τα γράμματα από τα παιδάκια που προσμένουν ένα όμορφο παιχνίδι από τα χέρια του μυστηριώδους Klaus. Μέρα με τη μέρα, η πόλη θα ξεχάσει τη διαμάχη που την ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια… Ενώ κι ο Jesper θα καταλάβει κάτι που είναι πολύ σημαντικότερο από τα μεταξωτά σεντόνια!

               H ταινία “Klaus: Το Μυστικό Των Χριστουγέννων” είναι μία πρωτότυπη ιστορία των Jim Mahoney, Zach Lewisκαι Sergio Pablos (σενάριο του “Despicable Me” του 2010), με τον δεύτερο να συνεργάζεται με τον Carlos Martínez López για τη σκηνοθεσία.

               Ακολουθήστε κι εσείς τον Jesper και τον Klaus σε αυτήν τη μαγική περιπέτεια!

               Εντάξει, θα το παραδεχθώ: όταν πρόκειται για animation, είμαι λίγο biased αν ΔΕΝ είναι Disney ή Pixar. Όμως εδώ και καιρό έχω αποδειχθεί λάθος και πλέον είμαι όχι μόνο πιο ανοιχτόμυαλη αλλά και πιο δεκτική! Έτσι αποφάσισα να δώσω μία ευκαιρία σε αυτήν την πρώτη παραγωγή animation για λογαριασμό του Netflix . Δύο χρόνια μετά, but who’s counting, right?

               Ε, λοιπόν, ο “Klaus” δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τις ταινίες του (ομολογουμένως) κολοσσού του animation. Η ομάδα του Sergio Pablos κατάφερε να συνθέσει μία πανέμορφη ιστορία…Δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον origin story (αν μου επιτρέπεται!) για μία από τις πιο αγαπημένες φιγούρες των ημερών. Μέσα από ελκυστικές και σύγχρονες τεχνικές animation και με αφορμή τον (αρχικά) πονηρόJesper, η δημιουργική ομάδα του “Klaus” συνθέτει μία ιστορία γεμάτη χιούμορ, προσμονή και συναίσθημα – ακριβώς όπως πρέπει να είναι οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Παράλληλα, θεωρώ την ταινία ιδανική για απόψε… Μικροί και μεγάλοι διαπιστώνουν πως η μαγεία των Χριστουγέννων δεν επαφίεται μόνο στο πώς ο Άγιος Βασίλης καταφέρνει να είναι πάντα τυπικός στο ετήσιο ραντεβού του ή πώς πετάνε οι τάρανδοί του… Αλλά κυρίως πως το είναι το καθενός μας μπορεί να μεταμορφωθεί και να γίνουμε καλύτεροι. Αν όχι μέρα με τη μέρα, σίγουρα χρόνο με το χρόνο!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Καλή Χρονιά!

               Με τις φωνές των: Jason Schwartzman, J. K. Simmons, Rashida Jones, Will Sasso, Joan Cusack, Norm MacDonald, Neda Margrethe Labbaκ.α.

Στα ελληνικά ακούμε τους: Γιώργο Ματαράγκα, Γιάννη Στεφόπουλο, Στεφανία Φιλιάδη, Έφη Θανοπούλου, Τάσο Κωστή, Ηλία Ζερβό κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like