Τα 5 γυναικεία λάθη που οδηγούν σε σίγουρο χωρισμό, της Jasmine Altunyan

breakupemotionsloveblackandwhitecouplesad-ad2512450c0bc889adf515e621aef1dd_h_largeΚαλή χρονιά και πάλι αγαπημένοι μου! Ελπίζω το 2014 να είναι τυχερό και γεμάτο από χαρές για όλους!! Επειδή όμως το τελευταίο διάστημα ακούω συνεχώς για χωρισμούς (συγκεκριμένα για άντρες που αφήνουν τις κοπέλες τους) είπα να γράψω μια λίστα με τα πέντε λάθη που έχουν ως σίγουρο αποτέλεσμα την (συγνώμη που θα το πω) χυλόπιτα. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τους “γνωστούς-άγνωστους” φίλους που με διαφώτησαν στο θέμα, καθώς χωρίς αντρική βοήθεια είναι δύσκολο να γράψει κανείς μια τέτοια λίστα. Ας αρχίσουμε λοιπόν.

Λάθος 1: Μετάλλαξη
Κορίτσια μου όμορφα!! Πρέπει να καταλάβετε πως ένας άντρας σας θέλει έτσι όπως είστε. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε στυλ, χόμπι, φίλους, ακούσματα (πολύ συχνό φαινόμενο) για να αρέσετε σε έναν άντρα. Άλλωστε ο,τι δεν σας εκφράζει θα φαίνεται τόσο ψεύτικο που θα τον απωθεί. Επιπλέον, να θυμάστε πως μια γυναίκα με δικά της ενδιαφέροντα και δικά της ακούσματα – επιμένω στο θέμα της μουσικής γιατί δείχνει πολλά – δείχνει έναν άνθρωπο με προσωπικότητα!

Λάθος 2: Μην τους “πνίγετε”
Οι γυναίκες έχουμε συχνά την τάση να παρασερνόμαστε από αισθήματα ελέγχου, ζήλιας και συχνά επικρατεί στο μυαλό μας το “Γιατί έκανε πέντε ολόκληρα λεπτά να μου απαντήσει στο μήνυμα;” ή “Γιατί έχει συνέχεια το κινητό μαζί του και δεν μου λέει με ποιον μιλάει;” (Εντάξει εαν αρχίσει να το παίρνει και στην τουαλέτα μαζί να ανησυχείτε, ειδάλλως δεν υπάρχει λόγος). Έχω να σας πω πως αυτή η κτητική συμπεριφορά είναι ένας σίγουρος τρόπος να χάσετε το αγόρι σας. Δώστε του τον χώρο και τον χρόνο του. Αφήστε τον να βγει με τους φίλους του και μην του κάνετε σκηνή εαν γυρίσει αργά (κανονίστε και εσείς με τις φίλες σας και γυρίστε ακόμα πιο αργά χεχε). Και ποτέ μα ΠΟΤΕ! μην ψάξετε το κινητό του, το inbox του, τις φίλες του στο facebook κτλ. Πρέπει να ξέρει πως είστε ανεξάρτητη και πως είναι τυχερός που τον έχετε επιλέξει για σύντροφο και όχι πως τρέμετε ότι θα σας αφήσει για άλλη ή θα σας “κερατώσει”. Εαν είναι να κάνει κάτι ( που σίγουρα θα κάνει με τέτοια συμπεριφορά απο εσάς) θα το κάνει και δεν θα καταλάβετε και τίποτα, οπότε γιατί να χάνετε την αξιοπρέπειά σας;

Favim_com-27917Λάθος 3: “Ναι” σε όλα
Το βασικό λάθος των ερωτευμένων γυναικών είναι πως αφήνουν τους συντρόφους τους να τους κυριέψουν! Κορίτσια μου προσοχή! Δεν χρειάζεται να χάνετε τον εαυτό σας και να παραγκωνίζετε τα δικά σας “θέλω” για να ευχαριστήσετε τον συντροφό σας. Δεν λέω, σε μια σχέση πρέπει να γίνονται υποχωρήσεις αλλά όταν αυτές είναι μονόπλευρες και δείχνουν ασέβεια, πρέπει να σταματήσουν. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας κάνει ό,τι θέλει και να θυμάστε πάντοτε πως πρέπει να πατάτε στα πόδια σας και πως η διαφωνία και το “όχι” ( και αναφέρομαι κυρίως στα νέα κορίτσια) δεν δείχνουν έναν άνθρωπο που φοβάται αλλά έναν άνθρωπο που ξέρει τι θέλει. And that my friends, is sexy!

Λάθος 4: Αφιερώσεις
Δυστυχώς οι άντρες δεν εκτιμούν τις αφιερώσεις ρομαντικών τραγουδιών, ποιημάτων, στίχων και ταινιών όσο εμείς για αυτό καλό είναι να τις αποφεύγετε. Εαν βέβαια πιστεύετε πως κάποιο τραγούδι εκφράζει απόλυτα αυτό που νιώθετε και πρέπει να το μοιραστείτε μαζί του, σιγουρέψτε απλά πως δεν είναι “αντρικό τραγούδι”. Τι εννοώ με αυτό; Αποφύγετε οτιδήποτε έχει γραφτεί από άντρες και μιλάει για κάποια γυναίκα γιατί σε αυτήν την περίπτωση είναι σαν να του επιβάλετε ποιά τραγούδια θα πρέπει να του θυμίζουν εσάς και αυτό είναι πολύ, μα πολύ άσχημο!

Λάθος 5: Ψέμματα
Εντάξει εδώ νομίζω δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση. Αν και δεν είναι μόνο γυναικείο λάθος, παραμένει ΛΑΘΟΣ και πολύ μεγάλο μάλιστα. Όταν λες ψέματα, η αλήθεια κάποτε, κάπως θα αποκαλυφθεί και τότε θα είσαι η χαμένη της υπόθεσης, οπότε καλό είναι να είσαι πάντοτε ειλικρινής, ακόμα και αν κάποιες φορές αυτό είναι που φαίνεται επίπονο. Πες αυτό που νιώθεις, αυτό που σκέφτεσαι στα αλήθεια και ο σωστός άνθρωπος θα το εκτιμήσει. Και εμείς θέλουμε μόνο τέτοιους ανθρώπους, σωστά;

new-girl-jess-cryingΚορίτσια μου ελπίζω η λίστα αυτή να σας φανεί χρήσιμη και να μην ακούσω για άλλους χωρισμούς (θέλω έρωτα και χαρές, όχι στεναχώριες). Ο,τι και να κάνετε να θυμάστε πως οι ανεξάρτητες, δυναμικές (όχι τσαμπουκαλεμένες, μην μπερδευόμαστε) και αξιοπρεπείς γυναίκες είναι αυτές που προτιμούν οι άντρες και αυτές που είναι πιο χαρούμενες, γιατί ξέρουν να στέκονται στα πόδια τους ακόμα και όταν είναι μόνες τους. Αυτές ξέρουν την αξία τους και ξέρουν πως στις σχέσεις είναι πάντοτε “All or Nothing at all”!

Τα φιλιά μου,
Jasmine (Asiko) Altunyan

You may also like