Τι σημαίνει “έχω διαταραχές στην περίοδο”;

Το άγχος από την πανδημία δεν έχει επηρεάσει μόνο την ψυχική μας υγεία αλλά και όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος. Το κλείσιμο ολόκληρων οικογενειών στο σπίτι, η συνύπαρξη σε περιορισμένους χώρους από το πρωί έως το βράδυ, τα τεντωμένα νεύρα και τα ξεσπάσματα, η αλλαγή της καθημερινότητας, οι διαταραχές του ύπνου και η ευερεθιστότητα έχουν το αντίκτυπο στις βιοχημικές και τις ορμονικές λειτουργίες του οργανισμού. Μια από αυτές τις πολύ λεπτές ισορροπίες αφορά στον κύκλο και στην περίοδο. 

Ποιες είναι οι διαταραχές και που οφείλονται;

Σε ένα κύμα φόβου της ασθένειας του Covid αλλά και της ανεργίας, με οικονομική δυσπραγία και οι συγκρούσεις είτε με την οικογένεια είτε και με τον ίδιο σας εαυτό, με κλειστά γυμναστήρια και η αδρεναλίνη στα ύψη ήταν αναμενόμενο για αρκετές γυναίκες να έχουν διαταραχές στον κύκλο τους, λόγω του αυξημένου στρες που χρειάζεται χρόνο για να αποκατασταθεί και να επέλθει η ηρεμία.

Πως θα επανέλθουμε γρήγορα από αυτή την δυσάρεστη και κουραστική κατάσταση;

Αν ασκούμαστε καθημερινά και προσέχουμε τη διατροφή μας ,θα καταφέρουμε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα πιο γρήγορα. Θα πετύχουμε να διώξουμε αυτό το τοξικό άγχος από τη ζωή μας και ο οργανισμός μας θα ξαναβρεί τους βιορυθμούς του, οπότε οι ισορροπίες θα αποκατασταθούν στις κύριες λειτουργίες του. Η αλήθεια είναι πως οι τελευταίοι 14 μήνες δεν ήταν αρκετά εύκολοι και η ψυχολογία επηρεάστηκε σημαντικά.

Η ηρεμία, η σταθερότητα και το πρόγραμμα

Μιας και τα περιοριστικά μέτρα ελαχιστοποιήθηκαν αρκετά, μπορούμε τώρα να επιλέξουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, το οποίο θα μας ανανεώσει και θα μας προκαλέσει ευχάριστα συναισθήματα.  Η  δυνατότητα της αλλαγής παραστάσεων και τοπίων σου δίνει την αίσθηση της χαρά και της ηρεμίας που χρειαζόμασταν αρκετό καιρό. Διαχειριστείτε τον χρόνο σας σωστά και απολαύστε όσο περισσότερες βόλτες με τους αγαπημένους σας. Παραδοθείτε στο εδώ και το τώρα χωρίς να σκέφτεστε συνεχώς την επόμενη ημέρα.  Είναι καιρός να νιώσουμε λίγο πιο ελεύθεροι με τον χρόνο και τον χώρο. Η προφύλαξη και η σωστή υγιεινή είναι εργαλεία που μας βοηθούν και δεν χρειάζεται να μας αγχώνουν. Όλα τα υπόλοιπα θα επανέλθουν ξανά στον φυσιολογικό τους ρυθμό.

Νέες ιδέες, δράσεις και διαδρομές.

Start again…

You may also like