Τι φοράμε αύριο; Πέμπτη 1 Μαρτίου

Τι να πω για αυτόν τον καιρό που, λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το Φλεβάρη, μέχρι και χιόνια μας έφερε; Βροχές, υγρασία…θα το πω: με κούρασαν και λαχταρώ τον ήλιο να μας ζεσταίνει! Τι να κάνουμε, όμως, τον καιρό δε μπορούμε να τον αλλάξουμε… Μπορούμε, όμως, να τον χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό ώστε αύριο που θα κυκλοφορούμε για τις δουλειές μας να είμαστε ντυμένες ζεστά, πρακτικά αλλά και… στυλάτα! Οπότε ας δούμε τι καιρό θα κάνει ακριβώς αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μετά… ραντεβού στη ντουλάπα μας!

Για την Αθήνα:

Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η αυριανή μέρα στην Αθήνα, οι οποίες στη συνέχεια αναμένονται να πυκνώσουν μέχρι τη νύχτα. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 6°C και 11°C, η υγρασία θα φτάσει έως και το 75% κι οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μεταβλητοί εντάσεως έως τα 3 μποφόρ.

Τι προτείνουμε;

Το skinnyπαντελόνι δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα υφασμάτινο ή jeans για να αξιοποιηθεί και οι χειμερινές κολεξιόν προσφέρουν επιλογές από βελούδο, κοτλέ αλλά και suede. Ένα suedeπαντελόνι φορεμένο με ένα φαρδύ πουλόβερ, ένα ζευγάρι μποτίνια κι ένα χρωματιστό κασκόλ δημιουργεί ένα ζεστό, πρακτικό και στυλάτο look ιδανικό για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένα μακρύ παλτό (ή έστω ένα που φτάνει στους γοφούς) είναι το κατάλληλο πανωφόρι ενώ μία μεσαίου μεγέθους τσάντα ώμου σε “κόψιμο” satchelθα σας καλύψει για τα προσωπικά σας είδη. Από αξεσουάρ, προτιμήστε το “less is more” με ένα κομψό δαχτυλίδι και το αγαπημένο σας ρολόι!

                (

Για τη Θεσσαλονίκη:

Παρόμοιες συνθήκες με της Αθήνας θα περιμένουμε αύριο και στη Θεσσαλονίκη, καθώς νεφώσεις θα σημειωθούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Βορράς, γαρ, οι θερμοκρασίες θα είναι αισθητά πιο χαμηλές (από 0°C έως 7°C), τα επίπεδα της υγρασίας θα αγγίξουν το 90% ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κι εδώ βόρειοι μεταβλητοί με ένταση έως 3 μποφόρ.

Τι προτείνουμε;

Αν δε φορέσουμε τώρα με το κρύο το αγαπημένο μας velvetπαντελόνι… πότε θα το φορέσουμε; Συνδυάστε το με μία μάλλινη τουνίκ ή μία κάπα (εννοείται πως από μέσα θα φορέσετε κι ένα κορμάκι!), τις αγαπημένες σας over-the-knee μπότες και το μακρύ σας παλτό – κι αν το τελευταίο έχει military γραμμή, ακόμη καλύτερα! Κρατήστε ζεστό το κεφαλάκι σας με ένα σκουφάκι, το οποίο κάθε άλλο παρά βαρετό μπορεί να είναι όταν έχει κέντημα ή διακοσμητικές πέτρες. Μία tote τσάντα είναι η πρακτική και stylish επιλογή για αυτό το outfit, ενώ από κοσμήματα προτιμήστε ένα ζευγάρι studσκουλαρίκια (ή κοντά κρεμαστά) κι ένα “τυλιχτό” βραχιόλι.

             

Το shaggy hair style είναι εκείνο που ενδείκνυται για αύριο, καθώς και μοντέρνο είναι αλλά και δε θα σας οδηγήσει σε ανησυχίες πως θα χαλάσει το χτένισμά σας. Και σας το λέω από προσωπική εμπειρία καθώς οι μπούκλες που είχα επιμεληθεί είχαν μετατραπεί σε ένα ατημέλητο wavy λόγω συνθηκών και μάλιστα… ακριβώς όπως τις λαχταρούμε στα περιοδικά!

Για περισσότερες ιδέες μπορείτε να επισκεφθείτε την προσωπική μου σελίδα στο Polyvore. Φυσικά μην ξεχνάτε πως εσείς δημιουργείτε το look κι όχι αυτό εσάς!

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις είναι από το Freemeteo.

You may also like