Τι φοράμε αύριο; Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Καλησπέρα, καλησπέρα, κορίτσια μου όμορφα του The K-Magazine!  Ελπίζω, παρά το κρύο και την υγρασία, η διάθεσή σας να είναι κάθε άλλο παρά σύμφωνη με τις χαμηλές θερμοκρασίες. Οπότε, μια που οι υποχρεώσεις μας τρέχουν (διπλής ανάγνωσης!), ας δούμε τι καιρό θα κάνει αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να τα καταφέρουμε όλα (και να απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας στη βόλτα μας) με στυλ! Για αυτήν την εβδομάδα εστιάζουμε σε brands που σκοπό έχουν… να μας κακομάθουν τώρα που διανύουμε κι εκπτώσεις!

Για την Αθήνα:

Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα στην Αθήνα, οι οποίες ως το μεσημέρι θα έχουν διαλυθεί δίνοντας τη θέση τους σε μία χειμωνιάτικη λιακάδα – μέχρι το απόγευμα, δηλαδή, καθώς θα ξαναπυκνώσουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 7°C και 10°C, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ανατολικοί εντάσεως 1 έως 2 μποφόρ ενώ τα επίπεδα της υγρασίας θα φτάσουν έως και το 82%.

Τι προτείνουμε;

Τα shirt dresses είναι φορέματα κατάλληλα για κάθε εποχή και συνδυάζονται ωραιότατα και με ένα κολάν. Φορέστε τα δύο κομμάτια με ένα ζευγάρι over-the-knee μπότες, ένα μακρύ παλτό και ένα μάλλινο κασκόλ με κάποιο pattern ή ιδιαίτερη πλέξη. Μία τσάντα ώμου – πουγκί είναι ιδανική για τα προσωπικά σας είδη, με το suede να είναι από τα πιο χαρακτηριστικά υλικά του χειμώνα. Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια – καρφάκια κι ένα σετάκι βραχιολιών είναι διακριτικά και συνάμα στυλάτα κοσμήματα για να δώσετε λίγη λάμψη στην εμφάνισή σας. Τέλος, για το μακιγιάζ σας μπορείτε να παίξετε συνδυάζοντας nude αποχρώσεις με πιο ψυχρές, εφόσον και τα ρούχα σας ανήκουν στο φάσμα το οποίο σας παρουσιάζω εδώ.

Για τη Θεσσαλονίκη:

                Νεφώσεις θα έχουμε αύριο και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες κι εδώ θα μετατραπούν σε λιακάδα του Γενάρη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4°C έως 8°C, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ και τα επίπεδα της υγρασίας αναμένονται να φτάσουν έως 49%.

Τι προτείνουμε;

Ο χειμωνιάτικος καιρός μπορεί να είναι κρύος, αλλά σίγουρα δε λειτουργεί περιοριστικά. Μπορείτε, λοιπόν, να φορέσετε άνετα μία midi φούστα suede (κι αν δεν έχετε, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την εκπτωτική περίοδο!) σε συνδυασμό με ένα distressed πουλόβερ, ένα χοντρό καλσόν (ιδανικά με σχέδιο για να κάνει διαφορά, αν τα ρούχα είναι μονόχρωμα) κι ένα ζευγάρι μποτίνια. Το mouton (shearling) φέτος έχει την τιμητική του, οπότε ένα τέτοιο μπουφάν θα είναι ζεστό και κομψό την ίδια στιγμή, ενώ μία τσάντα ώμου σε σχεδιασμό satchel θα σας καλύψει για την… “προίκα” σας. Ένα ζευγάρι μικρά κρεμαστά σκουλαρίκια κι ένα λεπτό βραχιόλι θα προσθέσουν την απαραίτητη διακριτική λάμψη που θα αναβαθμίσει το look, ενώ από μακιγιάζ, η απλότητα του nude συνίσταται, αν επιλέξετε κι εσείς στα ρούχα σας γήινες αποχρώσεις, όπως προτίμησα εγώ!

Μια που μίλησα πριν για εκπτώσεις, να σας πω πως στην Calzedonia μπορείτε να βρείτε κολάν και καλσόν με μοναδικά σχέδια με έκπτωση 50% σε επιλεγμένους κωδικούς…

… ενώ και η αγαπημένη μας Swarovski μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τα κομμάτια της με τιμές που φτάνουν με έκπτωση στην τάξη του 30%!

Τέλος, για το hairstyle σας, προτιμήστε μία ανέμελη αλογοουρά. Μπορείτε πρώτα να ισιώσετε τα μαλλιά σας ή και να τα αφήσετε να πάρουν τη φυσική τους φόρμα. Αλλά σαν extra… αυτές τις κορδέλες τις λατρεύω – δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει! Κάτι τέτοια βλέπω και με πιάνει η τρέλα να ξαναμακρύνω την κόμη μου!

Για περισσότερες ιδέες μπορείτε να επισκεφθείτε την προσωπική μου σελίδα στο Polyvore. Φυσικά μην ξεχνάτε πως εσείς δημιουργείτε το look κι όχι αυτό εσάς!

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις είναι από το Freemeteo.

 

You may also like