Το έλαιο ρίγανης και 6 σημαντικά του οφέλη

Το έλαιο ρίγανης είναι ένα αιθέριο έλαιο, γεμάτο αντιοξειδωτικά και οφέλη για την υγεία του ανθρώπου, και προέρχεται από τα φύλλα του φυτού της ρίγανης. Μπορούμε να νιώσουμε τα οφέλη του είτε εφαρμόζοντάς το πάνω στο δέρμα μας, είτε και καταναλώνοντάς το, γι’ αυτό και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι έχει πολυχρηστικές ιδιότητες.

Σημαντικά του οφέλη αποτελούν:

1. To έλαιο ρίγανης αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό και, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε συγκεκριμένα είδη βακτηρίων, όπως το E. coli

2. Είναι ένα πολύ καλό αντιοξειδωτικό και μπορεί να προστατεύσει ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης και στην ανάπτυξη ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

3.   Βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου κι ενδέχεται ακόμη και να το προστατέψει από παράσιτα και νοσήματα, όπως το “leaky gut syndrome” ή “σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου”.

4. ‘Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, μπορεί να μειώσει μία πιθανή φλεγμονή που μπορεί να έχει προκληθεί στον οργανισμό.

5. Μία μελέτη που έγινε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έδειξε ότι το έλαιο ρίγανης μπορεί να δρα ενάντια στον πόνο και μάλιστα με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που έχουν παυσίπονα, όπως η μορφίνη.

6.  Βοηθά στη θεραπεία της μυκητίασης, όπως στις περιπτώσεις που ευθύνεται ένας από τους πιο γνωστούς μύκητες, η Candida. Μάλιστα, σε έρευνες με δοκιμαστικούς σωλήνες, το πιο αποτελεσματικό αιθέριο έλαιο ενάντια στην Candida ήταν αυτό της ρίγανης.

You may also like