Το πρόγραμμα Renderman της Pixar… δωρεάν για όλους! (+ video)

Pixar 3Σας αρέσουν οι ταινίες της Pixar; Βλέπετε ξανά και ξανά όλα τα «Toy Story», το «Finding Nemo» ή το «Up» σε κάθε ευκαιρία; Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε πως τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας 3D animations ακριβώς όπως έγινε με τις αγαπημένες σας ταινίες;

Αν ναι, τώρα πια η Pixar σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε το βραβευμένο με Oscar πρόγραμμά της ονόματι Renderman. Πρόκειται για το πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποίησε η Pixar τόσο για τις δικές της ταινίες, όσο και για σκηνές στο «Godzilla» και το «Pacific Rim». Το Renderman μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνες, εκαπιδευτικούς σκοπούς, παρουσιάσεις και γενικότερα για χρήση για μη κερδοσκοπικούς λόγους.

Το συναρπαστικό του όλου θέματος είναι πως η Pixar επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να κατεβάσει το Renderman εντελώς δωρεάν, χωρίς δοκιμαστική περίοδο και μετέπειτα χρέωση και γενικότερα χωρίς περιορισμό. Το «τσουχτερό» αντίτιμο των 495 δολαρίων το πληρώνετε μόνο εφόσον επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το Renderman για εμπορικούς σκοπούς.

Έτσι, αν θέλετε να δώσετε μία διαφορετική πινελιά σε μία εργασία σας ή απλά… να διασκεδάσετε δημιουργώντας, είναι η ευκαιρία να το κάνετε.

Το Renderman από μόνο του χρησιμοποιείται για 3D απεικονίσεις, αλλά αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε και videos, συστήνεται να κατεβάσετε και το Maya για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι επίσης δωρεάν.

Μάλιστα στο youtube υπάρχουν και tutorial videos για να εξοικειωθείτε.


Καλή διασκέδαση!

Πηγή: Mentalfloss  
Photos: Google  

You may also like