Το σεξ είναι θέμα… μυαλού!

Το σεξ είναι αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό συστατικό στις σχέσεις των ζευγαριών. Πέρα του ότι μέσω αυτού “χτίζεται” η οικειότητα ανάμεσα στους συντρόφους, το σεξ προσφέρει οφέλη όπως μείωση του άγχους, βελτίωση της διάθεσής μας, δρα ως αναλγητικό, βελτιώνει τον ύπνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν, όμως, σκεφτόμαστε την εμφάνισή μας εκείνη την ώρα ή αναρωτιόμαστε αν είμαστε καλοί/καλές στο σεξ, μόνο οφέλη δε βλέπουμε, αφού στην ουσία… καταλήγουμε να μην το απολαμβάνουμε! Μπορεί, λοιπόν, ο έρωτας να περνάει από το στομάχι, αλλά εδώ μπορούμε να πούμε πως το σεξ περνάει… από το μυαλό, και θα σας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε το “overthinking”!

01 Δεν κάνουμε συγκρίσεις. Ξεχνάμε τις ιδεατές εμφανίσεις που βλέπουμε στα media. Και τα όμορφα μοντέλα έχουν κυτταρίτιδα. Και το παλικάρι στην ανοιξιάτικη ανδρική κολεξιόν έχει μερικά σπυράκια. Επίσης όλοι αυτοί έχουν και κάποιον που είναι “αστέρι”… στο Photoshop! Πώς, λοιπόν, να χαρούμε το σεξ με τον/την σύντροφό μας αν αγωνιούμε για το αν μοιάζουμε έστω και λίγο σ’ ένα (ουσιαστικά) πλαστό πρότυπο; Γι’ αυτό αφήνουμε τις συγκρίσεις κατά μέρος κι εκτιμούμε τον πραγματικό μας εαυτό. Ας το σκεφτούμε αλλιώς: αν δεν αγαπάμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, δε γίνεται να απαιτούμε να το κάνουν οι άλλοι για εμάς.

02 Εστιάζουμε στην ικανοποίηση κι όχι τις επιδόσεις. Σκοπός του σεξ δεν είναι να καυχηθούμε για το ό,τι πραγματοποιούμε στάσεις που απαιτούν αθλητική ευλυγισία ούτε η ολονυχτία του σεξ. Στόχος είναι η ικανοποίηση η δική μας και του συντρόφου μας (aka : Κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί και τους δύο) . Επιπλέον… Δεν. Είναι. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Άρα η σκέψη “το κάνω σωστά;” μπορεί να φύγει από το παράθυρο!

03 Είμαστε ενσυνείδητοι. Οι υποχρεώσεις μας, οι προθεσμίες μας, όλα όσα μας απασχολούν στον υπόλοιπο χρόνο μας πρέπει να μείνουν έξω από την κρεβατοκάμαρα – για να μην πω να μην ανεβαίνουν μαζί μας στο κρεβάτι! Πράγμα που σημαίνει πως φροντίζουμε να ζήσουμε πραγματικά τη στιγμή.

04 Μαθαίνουμε τι μας αρέσει. Κάθε σώμα είναι διαφορετικό κι άρα η ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έτσι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι ευχαριστεί εμάς κι εν συνεχεία να το μαθαίνουμε και στον/τη σύντροφό μας. Με λίγα λόγια μαθαίνουμε να επικοινωνούμε μαζί του/της κι απομακρύνουμε σκέψεις όπως “θα έπρεπε να ξέρει τι μου αρέσει”. Όχι, αν δεν του/της πούμε εμείς τι μας αρέσει και πώς, εκείνος/η δεν έχει καμία υποχρέωση να ρίξει τα Ταρώ για να μάθει τι έχουμε στο κεφαλάκι μας!

05 Δημιουργούμε ατμόσφαιρα. Το περιβάλλον και τα γύρω μας ερεθίσματα επηρεάζουν κατά πολύ τη διάθεσή μας – ναι, ναι, κι αυτή για σεξ! Λίγη μουσική, κεριά αναμμένα, ρούχα ή εσώρουχα που μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα ή/και sexy… Ακούγονται απλοϊκά; Κι όμως, μπορούν να μεταμορφώσουν την εμπειρία!

06 Και λίγη γυμναστική καλό θα μας κάνει! Καθώς ελέγχει τα επίπεδα της ντοπαμίνης στο σώμα, η γυμναστική (ακόμη και η ήπια) μπορεί να συμβάλλει ιδιαίτερα στο σεξ. Ένας περίπατος το απόγευμα θα μειώσει το άγχος, θα βελτιώσει τη διάθεση και το σεξ στη συνέχεια θα γίνει (ακόμη πιο) απολαυστικό!

07 Εστιάζουμε στα προτερήματα του/της συντρόφου μας. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ευτυχισμένοι στη σχέση μας. Αν θέλουμε αυτή να κρατήσει, δεν “κολλάμε” σε όσα ο/η σύντροφός μας υστερεί ή κάνει λάθος. Για να τον/την επιλέξαμε είδαμε κάτι που αγαπήσαμε ΠΑΡΑ τα μειονεκτήματα – κανείς δεν είναι τέλειος, στο κάτω κάτω! Σε αυτά τα προτερήματα, λοιπόν, εστιάζουμε και συγχωρούμε τα λάθη του/της. Ακόμη, βοηθά ιδιαίτερα ο έπαινος, καθώς εκφράζοντας το θαυμασμό μας προς αυτόν/ή αυξάνεται κι η ικανοποίηση στη διάρκεια του σεξ!

Ας αλλάξουμε, λοιπόν, “νοοτροπία” όπου χρειάζεται κι ας κάνουμε τη σχέση μας ακόμη πιο απολαυστική!

You may also like