Το χρυσό πόδι του Leo Messi αξίας 3.5 εκατομμυρίων λιρών

messi foot2Το γεγονός ότι ο Leo Messi έσπασε όλα τα ρεκόρ με σκορ 91 γκολ το 2012 έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους. Ενώ οι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν ένα είδωλο για να θαυμάζουν, ο Ιάπωνας κατασκευαστής κοσμημάτων Ginza Tanaka εμπνεύστηκε για να κάνει ένα ακριβές αντίγραφο του αριστερού ποδιού του διάσημου ποδοσφαιριστή από την Αργεντινή… του ποδιού που τον βοήθησε να φτάσει τόσο ψηλά!

Το γλυπτό είναι σχεδιασμένο με απίστευτη ακρίβεια, είναι από ατόφιο χρυσάφι και ζυγίζει 25 κιλά . Οι διαστάσεις του είναι 25 x 28 x 16. Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα γλυπτό μεγάλων διαστάσεων, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί αγοραστής. Ο λόγος; Η αστρονομική του τιμή που φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια λίρες (περίπου 5,25 εκατομμύρια δολάρια)!
messi foot4
Προφανώς, το γλυπτό σχεδιάστηκε έχοντας υπόψη τους λάτρεις του ποδοσφάιρου με μεγάλες καταθέσεις. Δεν είναι σίγουρο, όμως, ποιός “λάτρης” του Μέσι θα έκανε μία τέτοια επένδυση;

messi foot
Για όσους ενδιαφέρονται για ένα παρόμοιο αναμνηστικό κομμάτι, ο Ginza Tanaka δημιούργησε επίσης μια μικρότερη έκδοση του γλυπτού, στην τιμή των £ 28.000 μόνο ($ 42.000), καθώς και μια κορνίζα με χρυσό αποτύπωμα του πέλματος αξίας 63,000 λιρών ($ 95,000).

Messi’s Left Foot Gold Sculpture by Ginza Tanaka for $5.25 Million

Πηγή: http://luxedb.com

You may also like