Το όνομα του είναι Bond , θέλετε και συνέχεια;

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με κάνει να νιώθω μεγαλύτερο ενθουσιασμό…το ό,τι ο αγαπημένος Daniel Craig θα υποδυθεί για ακόμα μία φορά τον πράκτορα που ολόκληρη η Βρετανία βασίζεται επάνω του ή ότι ακόμα ένα James Bond θα βγει στους κινηματογράφους. Πάντα μία ταινία Bond είναι γεγονός για το σινεμά, αλλάα σίγουρα για το εμπορικό κομμάτι που αφορά μία τέτοια ταινία.
Η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας μετράει αντίστροφα ακόμα και τα δευτερόλεπτα μέχρι τη μέρα της πρεμιέρας. Τα περιοδικά έχουν “πάρει φωτιά” και τυπώνουν συνεχώς το πρόσωπο του Craig. Το τραγούδι που λέει η Adele είναι είδηση, το κουστούμι για το άκρως γυμνασμένο σώμα του πρακτορα 007 είναι φτιαγμένο από τον Tom Ford σε navy blue χρώμα και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στοιχίζει 2700 λίρες.
Τα περιοδικά, το Βρετανικό GQ και το Αμερικανικό Vanity Fair έχουν ως κεντρικό τους θέμα μόνο αυτόν!
Όταν πας να δεις μία ταινία James Bond, σίγουρα δεν περιμένεις υψηλό επίπεδο φιλοσοφίας και αποφθεγμάτων. Το θέμα σε αυτή την ταινία είναι να απολαύσεις μία όμορφη, καλοστημένη και καλοπαιγμένη περιπέτεια. Όταν μάλιστα, ο πρωταγωνιστής είναι ένας ηθοποιός σαν τον Daniel Craig που ξέρει να παίζει – και μάλιστα πολύ καλά- τότε αυτό είναι το bonus στο φιλμ.
Φτιάξτε λοιπόν ένα «shaken martini» , χαλαρώστε και χαρείτε τον James Bond που φέτος γιορτάζει τα «50 χρόνια» του, και διαβάστε μερικές δηλώσεις του ξανθού γόη! Απαντώντας στην ερώτηση του Vanity Fair για το αν μπορεί να κάνει πράγματα όπως να μεθύσει σε ένα μπαρ ή να πάει σε μία παραλία και να κολυμπήσει γυμνός απαντά « Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Αλλά δεν σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο. Το δυσάρεστο είναι ότι μου αρέσουν τα μπαρ
Στη νέα ταινία φαίνεται ότι ο χαρακτήρας του διάσημου πράκτορα έχει ωριμάσει «Αυτό που κάνω είναι ό, τι δεν έκανε ο Pierce, και ο Pierce έκανε ό, τι ο Roger Moore δεν έκανε, ή ό, τι έκανε ο Sean, ή ό, τι Timothy [Dalton] έκανε. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι η εξέλιξη και η διαδρομή του χαρακτήρα… Ο Pierce συνήθιζε να λέει ότι είναι σαν να είναι υπεύθυνος για μια μικρή χώρα. Είναι κάτι που το καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω το “αγόρι της αφίσας” για αυτό. Παρά το γεγονός ότι είμαι το αγόρι της αφίσας.»

Οι πρώτες συζητήσεις/διαμάχες ξεκίνησαν τον Μάιο σχετικά με το Skyfall.. όταν “εξωστρακίστηκε” το Martini και πλέον η Heineken, είναι το επίσημο ποτό του James. «Τώρα, η τοποθέτηση προϊόντων, από όποια πλευρά και αν το κοιτάξετε, είτε σας σας αρέσει είτε νομίζετε ότι είναι αηδιαστικό, ή οτιδήποτε άλλο, είναι αυτό που είναι. . . Η Heineken μας έδωσε έναν τόνο των χρημάτων για να υπάρξει Heineken σε έναν πυροβολισμό σε ένα μπαρ. Πόσο εύκολο είναι αυτό; Απλά να πω, O.K., υπάρχει Heineken. Είναι εκεί, είναι στο πίσω μέρος της βολής. Χωρίς αυτά, η ταινία δεν θα μπορούσε να πωληθεί, έτσι όλα τα πήρε το είδος του πότου που ανατινάχτηκε.
Στο GQ υπάρχει ένα ατελείωτο αφιέρωμα, για την πολυαναμενομένη ταινία του Οκτωβρίου που θα κάνει πρεμιέρα στις 26 του μήνα.
Για να σας παραθέσουμε μερικούς ακόμα λόγους για να δείτε την ταινία…ο Ralph Fiennes και η Judi Dench, ο ξανθός Javier Bardem, και ο ρόλος του. Στο περιοδικό -στην ηλεκτρονική του μορφή-μπορείτε να διαβάσετε πολλές πληροφορίες για την ιστορία των βιβλίων, των ταινιών. Βεβαία δεν είναι τυχαίο ο Bond είναι το πλέον “εξαγώγιμο” Βρετανικό προϊόν.
Σε λίγες μέρες η αγωνία παίρνει τέλος.. η ταινία θα είναι εδώ, ένας ακόμα 007 θα μας έχει σώσει, και η «Μ» θα έχει πάλι κάνει την σωστή επιλογή. Το “αγόρι της αφίσας” θα έχει αφήσει πίσω του θύματα, πολλά θηλυκά πληγωμένα και εμείς θα έχουμε χαρεί που απολαύσαμε μία περιπέτεια που μας παραμύθιασε με τον καλύτερο τρόπο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video του Vanity Fair για τη φωτογραφιση του Daniel Craig:
http://www.vanityfair.com/video/2012/10/1871376489001

Πηγή: http://www.007.com/skyfall/

You may also like