Το app που θα παρατείνει τη ζωή της μπαταρίας του κινητού σας

Πόσο συχνά φορτίζετε το smartphone σας; Μία, δύο φορές τη μέρα; Έχετε καταφύγει στην αγορά ενός powerbank ή/και ενός φορτιστή αυτοκινήτου για να καλύψετε τις ανάγκες για μπαταρία στο κινητό; Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Waterloo στον Καναδά βρήκε μία καινοτόμα μέθοδο για να παρατείνει τη ζωή της μπαταρίας των smartphone για μέχρι και μία ώρα τη μέρα.

«Το νέο χαρακτηριστικό multi-window που κυκλοφόρησε μαζί με το νέο λειτουργικό σύστημα του Android επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πολλαπλά παράθυρα και αρχεία ανοιχτά ταυτόχρονα, όπως γίνεται στο laptop, αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αχρείαστη διαρροή ενέργειας», είπε ο Kshirasagar Naik, συν-συγγραφέας της έρευνας και καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολογίας και Μηχανικής Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Waterloo.

Στην έρευνα συμμετείχαν 200 χρήστες smartphones, που κατέβασαν ο λογισμικό στις συσκευές τους και το χρησιμοποίησαν έχοντας πολλά παράθυρα ανοιχτά. Κατέληξαν στο ότι όταν χρησιμοποιούσαν την τεχνική εξοικονόμησης μπαταρίας παρέτειναν τη ζωή της μπαταρίας κατά 10 με 25 τοις εκατό.

«Έχουμε αναπτύξει ένα appπου οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν στις συσκευές τους και να το χρησιμοποιήσουν για να μειώσουν τη φωτεινότητα στις μη-κρίσιμες εφαρμογές. Οπότε, όταν χρησιμοποιείς τη μία εφαρμογή, η φωτεινότητα των άλλων παραθύρων χαμηλώνει κι έτσι μειώνεις την κατανάλωση ενέργειας της συσκευής.»

Συνέχισε σχολιάζοντας για την κατάσταση με την μπαταρία του κινητού τώρα: «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι να βάζεις το κινητό στη φόρτιση το βράδυ και όταν βγαίνεις από το σπίτι το πρωί η μπαταρία να είναι στο 100%, αλλά υπάρχουν πολλές παρασκηνιακές διεργασίες κι επικοινωνία, κι αυτό καταναλώνει την μπαταρία. Μέχρι το μεσημέρι έχει μειωθεί στο 30%. Επομένως, πρέπει να φορτίσεις την μπαταρία πολλές φορές μέσα στη μέρα, κι από την πλευρά του χρήστη αυτό είναι μεγάλη ταλαιπωρία.»

«Εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας, το κινητό γίνεται όλο και πιο ζεστό ενώ η συχνή φόρτιση μειώνει τη ζωή της μπαταρίας. Έτσι, οι μπαταρίες που είναι φτιαγμένες για να κρατήσουν τρία χρόνια μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθούν στα δύο χρόνια.»

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα λανσαριστεί η νέα εφαρμογή, όμως είναι σίγουρο ότι όλοι θα θέλουμε να την αποκτήσουμε στο κινητό μας.

Πηγή

You may also like