Το Game of Thrones η πιο “κατεβασμένη” σειρά του 2012!

Πείτε μου υπάρχει έστω ένας από εσάς που να μην έχει κατεβάσει σειρά από το ιντερνέτ. Τι είπατε δεν άκουσα; Κανένας , ήμουνα βέβαιη! Δεν σας αδικώ καθόλου είναι άκρως δικαιολογημένη κίνηση, όλοι έτσι λειτουργούμε, δεν γίνεται να περιμένουμε ένα και δύο χρόνια για να έρθουν στη χώρα μας οι σειρές που τώρα παίζονται στο εξωτερικό. Όποτε εκ των πραγμάτων όλοι είμαστε «πειρατές» και κατεβάζουμε τις σειρές που αγαπάμε και ανυπομονούμε να δούμε.

Ξέρετε όμως ποιες είναι παγκοσμίως οι πιο «πολυκατεβασμένες» σειρές και συγκεκριμένα εκείνη που έχει σπάσει τα ρεκόρ όλων των εποχών; Το Game of Thrones σε μεγάλο βαθμό γυρίστηκε στη Βόρεια Ιρλανδία, διαδραματίζεται σε έναν άλλο κόσμο σε μία μεσαιωνική εποχή και έχει κάνει πάταγο σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς όμως τα νέα συστήματα μπλοκάρουν τις ιστοσελίδες της «πειρατείας» και κάνουν το κατέβασμα ακόμα πιο δύσκολο.

Παρ΄ όλα το Game of Thrones έχει αναδειχθεί ως η σειρά που έχει γίνει downloaded περισσότερο φέτος, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έρευνα του TorrentFreak. Για την ακρίβεια αναφέρεται ότι ένα επεισόδιο της σειράς είχε μέχρι και 4.280.000 παράνομες λήψεις παγκόσμια , λίγο περισσότερο από ό, τι από το υπολογιζόμενο τηλεοπτικό κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι συνολικά υπήρξε μία «μικρή αύξηση» στο ύψος της παράνομης συναλλαγής. Η άνοδος προκάλεσε συντονισμένες προσπάθειες ώστε να κλείσει ή να μπλοκάρει τις ιστοσελίδες που παρέχουν πρόσβαση σε παράνομο «κατέβασμα» υλικού πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το επίπεδο της «πειρατείας» μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι η εταιρεία πίσω από το TV – HBO – δεν επιτρέπει σε κανένα από τα Netflix, Hulu, Amazon Prime να έχουν ροή στις υπηρεσίες πρόσβασης και σε προγράμματα του. Ακόμα περιορίζει τους HBO θεατές που είναι σε απευθείας σύνδεση με το προϊόν, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο στους συνδρομητές της καλωδιακής. Συντάκτης του TorrentFreak αναγνώρισε ότι, παρά τις διαπιστώσεις του, το HBO μπορεί να εξακολουθεί να θέλει να διατηρήσει το σημερινό μοντέλο μετάδοσης.

«Οι περισσότεροι από τους τίτλους στην «top 10» λίστα είναι πολύ πίσω στην αναμετάδοση και δεν διανέμονται ευρέως. Εάν οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας τα προσέφεραν σε απευθείας σύνδεση σε ένα ευρύτερο κοινό, η πειρατεία θα ήταν πιο περιορισμένη », δηλώνουν οι υπεύθυνοι των torrents sites.

Αν το καλοσκεφτείτε λοιπόν δεν φταίμε εμείς που πέσαμε στην «παρανομία», αλλά η ανάγκη μας έριξε…. Δεν παρακινούμε κανέναν να το κάνει, απλώς σημειώνουμε ένα κοινωνικό φαινόμενο… Σωστά; Λέτε με αυτά που γράφω να με πιάσουν;!! Xoxo!!

The Big Bang Theory

Κι αυτή είναι η λίστα με τις τηλεοπτικές σειρές που “κατέβηκαν παράνομα” το 2012
1. Game of Thrones
2. Dexter
3. The Big Bang Theory
4. How I Met Your Mother
5. Breaking Bad
6. The Walking Dead
7. Homeland
8. House
9. Fringe
10. Revolution
(Source: Torrentfreak)

You may also like