Τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία, made in China!

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που είναι και νόστιμα και υγιεινά, αλλά μας κάνουν και πιο όμορφους! Θα μου πείτε ότι κάποιος είναι υγιής δεν είναι και όμορφος, αλλά κακό είναι ένα έξτρα bonus;
Τα «κινέζικα φάρμακα ομορφιάς» είναι συνήθη, φτηνά και κατάλληλα προς κατανάλωση. Για παράδειγμα, η ντομάτα γενικά προστατεύει τους πνεύμονες, η γλυκοπατάτα τα μάτια, το σέλινο είναι καλό για τις γάμπες, κλπ.

7467830671274bbf951e77cf2f428246Η γλυκοπατάτα κάνει καλό στα μάτια

Η βιταμίνη Α είναι γνωστή με το όνομα η «μικρή φρουρά των ματιών». Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Α μπορεί να προκαλέσει την μείωση της ικανότητας των ματιών στο αμυδρό φως, και της πτώσης της ικανότητας προσαρμογής σε σκοτεινό περιβάλλον. Αν η έλλειψη της βιταμίνης Α είναι σοβαρή, μπορεί να επιφέρει σε νυχτερινή τύφλωση. Το σώμα μετατρέπει το καροτένιο σε βιταμίνη Α. Εκτός από τα καρότα, η γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε καροτένιο και προσφέρουν άφθονη βιταμίνη Α, που μπορεί να βελτιώσει την όραση, ενώ επιπλέον η κατανάλωση της γλυκοπατάτας είναι καλή για το δέρμα.

 

fikiΤα φύκια κάνουν καλό στα μαλλιά
Όταν λέμε για νόστιμα και θεραπευτικά «κινέζικα φάρμακα ομορφιάς», θα έχετε ίσως ακούσει πολλά, π.χ. το μαύρο σουσάμι μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας πιο μαύρα, το τζίντζερ βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών, το καρύδι κάνει τα μαλλιά σας πιο λαμπρά. Ο διαιτολόγος λέει επίσης ότι η συχνή κατανάλωση φυκιών μπορεί να προμηθεύσει τον οργανισμό με ιώδιο, έχοντας και ως καλλωπιστική λειτουργία την ανάπτυξη ενυδατωμένων και λαμπερών μαλλιών.

 

04392f060fd993784e31eacfa65f04cdΗ ντομάτα κάνει καλό στα πνευμόνια
Η τελευταία έρευνα στην Βρετανία δείχνει ότι η κατανάλωση ντομάτας 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να εμποδίσει τις αναπνευστικές παθήσεις, και να προστατέψει τα πνευμόνια κατά της βακτηριακής λοίμωξης. Το λυκοπένιο είναι αντιστρόφως ανάλογο με το διαλυτό σάκχαρο στις ντομάτες, άρα, οι μη γλυκιές ντομάτες περιέχουν περισσότερο λυκοπένιο και κάνουν περισσότερο καλό στους πνεύμονες.

 

 

d7ca20dff3a082c247add7d6cc9243c8Η μπανάνα και το σέλινο κάνουν καλό στις γάμπες
Η μπανάνα με πλούσιο κάλιο κατατάσσεται στην πρώτη θέση για την ομορφιά των ποδιών. Το κάλιο βοηθάει στο τέντωμα των μυών της γάμπας και προλαμβάνει τις κράμπες. Το σέλινο στην δεύτερη θέση έχει πλούσιο ασβέστιο που απορροφάται εύκολα, προμηθεύοντας έτσι τον οργανισμό με την απαραίτητη ποσότητα και εμποδίζοντας τα οιδήματα στα κάτω άκρα.

Σαφώς, η μπανάνα και το σέλινο είναι μια θεραπεία ομορφιάς για τις γάμπες της κινεζικής ιατρικής.

 

 

black-beans-challenge-400x400Τα μαύρα φασόλια καλά για τα νεφρά
Στην αρχαία Κίνα, τα μαύρα φασόλια ονομάζονταν «θησαυρός για τα νεφρά». Αν προσέξετε τα μαύρα φασόλια, μπορείτε να δείτε ότι το σχήμα του φασολιού μοιάζει με νεφρό. Τα μαύρα φασόλια έχουν γεύση λίγο γλυκιά και χαρακτήρα «μεσαίο» (σύμφωνα με την Κινεζική ιατρική, τα φαγητά και τα κινέζικα φάρμακα χωρίζονται σε πέντε χαρακτήρες που είναι «κρύος», «δροσερός», «μεσαίος», « «ζεστός», «καυτός» και πέντε γεύσεις που είναι «δριμύς», «γλυκιά», «ξινή», «πικρή», «ήπια»). Η Κινεζική ιατρική υποστηρίζει την θεωρία ότι τα μαύρα φασόλια είναι καλά στα νεφρά και στην υγεία, καθώς ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν στην διούρηση. Είναι πολύ καλά για τους ασθενείς με ανεπάρκεια του νεφρού.

 

brassica_oleracea_melissaΤο άγριο λάχανο (Brassica oleracea) κάνει καλό στο στομάχι
Το άγριο λάχανο αποτελεί ένα προτεινόμενο λάχανο από το ΠΟΥ, και ονομάζεται φυσικό φαγητό για το στομάχι. Ο γιατρός προτείνει στους ασθενείς με γαστρικό έλκος και έλκος του δωδεκαδάκτυλου να τρώνε περισσότερα άγρια λάχανα. Μπορείτε να πάρετε το άγριο λάχανο μαζί με μέλι, ώστε να βοηθήσετε την επούλωση του έλκους.

 

 

363dd9f922b02ba15d7d425cc341321dΤο μπρόκολο κάνει καλό στο δέρμα
Το μπρόκολο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και τέλεια γεύση, είναι γνωστό ως στρατός κατά του καρκίνου ιδιαίτερα στην πρόληψη και θεραπεία του γαστρικού καρκίνου, του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του δέρματος. Περιέχει πλούσια βιταμίνη Α, βιταμίνη C και καροτένιο και είναι καλό στο δέρμα, επειδή μπορεί να ενισχύσει την αντίστασή του σε τραυματισμούς και να το διατηρεί ελαστικό.

 

 

 

 

eggs1Το αυγό κάνει καλό στα νύχια
Το αυγό είναι στην κινεζική ιατρική σημαντικό για την ομορφιά, και συγκεκριμένα καλό για τα νύχια. Τα υγιή νύχια έχουν χρώμα ροζ, εξαιτίας της πλούσιας προμήθειας αίματος. Πάντα οι αφύσικες αλλαγές στα νύχια προκαλούνται από την κακή διατροφή ή άλλες πιθανές αρρώστιες. Η τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες είναι απαραίτητη για τα νύχια, και τα αυγά αποτελούν μια καλή πηγή.

You may also like