Υπάρχει άραγε το άλλο μας μισό;

Τι σημαίνει η έννοια δυο μισών ανθρώπων που μόλις βρουν ο ένας τον άλλον συνθέτουν μαζί μια ολοκληρωμένη μονάδα μαζί; Υπάρχει μια ιστορία στο δωδεκάθεο που λέει πως επειδή ο Δίας ανησυχούσε για τη δύναμη που είχε ο ανδρόγυνος  αρχικά άνθρωπος, τον χώρισε στα δύο, διαμορφώνοντας τα δύο φύλα. Έκτοτε είμαστε δυστυχισμένοι και αναζητούμε το άλλο μας μισό ώστε να γιατρέψουμε την πληγή της ανθρώπινης φύσης. Και η αλήθεια είναι πως όλοι θέλουμε στο πλάι μας κάποιον που να τον αγαπάμε και να μας αγαπάει. Το να αναζητούμε έναν σύντροφο ή μία σύντροφο είναι απόλυτα υγιές.

Η αγάπη δεν είναι πολλές φορές η λύση σε όλα μας τα προβλήματα, αλλά μας δίνει τη δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε ευκολότερα και σίγουρα ομορφαίνει τη ζωή μας. Τι γίνεται όμως όταν περιμένουμε από κάποιον άλλον άνθρωπο να μας κάνει ευτυχισμένους;

Νιώθουμε πλήρεις  ή υπάρχει ένα απέραντο κενό;

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε δουλειά με τον εαυτό μας, να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι την ευθύνη του. Η ευτυχία είναι στα δικά μας χέρια. Εμείς είμαστε εκείνοι ή εκείνες που θα πραγματοποιήσουμε την ολοκλήρωση της. Πριν καμιά δεκαετία υπήρχε η πεποίθηση πως πράγματι υπήρχε εκείνος ο ένας ή η μία με τον οποίο θα μας έφερνε η μοίρα κοντά και θα ήταν γραφτό να μέναμε για πάντα μαζί.

unsplash.com/@priscilladupreez

Τι πιστεύουν όμως τα σημερινά κορίτσια;

Τα σημερινά κορίτσια έχουν αποτινάξει τη “χρυσόσκονη του ρομαντισμού”. Έχουν πάψει να πιστεύουν σε μύθους σχετικά με την ευτυχία τους. Έρχονται κόντρα στα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες λίγο πριν κλείσουν τα 30 τους χρόνια, να αναζητούν το «έναν και μοναδικό». Οι γυναίκες είμαστε πλέον πολύ υποψιασμένες για να πιστεύουμε σε παραμύθια…Και πολύ ρεαλίστριες για να αγνοούμε ότι είναι όχι μόνο όμορφο, αλλά και υγιές να επενδύσουμε χρόνο για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Ξέρουμε ότι εμείς πρέπει να αναλάβουμε οι ίδιες την ευθύνη της ευτυχίας μας. Κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί την ευτυχία μας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει πρώτα να δουλέψει καθεμία με τον εαυτό της. Άλλωστε πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου για να μπορέσεις να αγαπήσεις κάποιον άλλο! Επίσης αν δεν αγαπήσεις εσύ πρώτα τον εαυτό σου, ποιός θα σε αγαπήσει;

Αν οι αδελφές ψυχές σίγουρα υπάρχουν, τότε δεν τις φέρνει κοντά κάποια δύναμη του σύμπαντος… Αλλά η διάθεση και των δύο να δουλέψουν μαζί για μία σχέση.

(Αφιερωμένο στην Έλλη…)

Featured image: unsplash.com/@jfelise

You may also like