Φωτογράφος “μετατρέπει” παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ήρωες της Justice League

Καλλιτέχνες σαν κι αυτόν σώζουν την ελπίδα μας στην ανθρωπότητα.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, ένας φωτογράφος κι αφοσιωμένος πατέρας, ο Joss Rossi, μετέτρεψε την τρίχρονη κόρη του στην αγαπημένη της ηρωίδα, Wonder Woman, κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα για τα γενέθλιά της. Κατά τη διάρκεια της εξάωρης φωτογράφισης, η μικρή φόρεσε μία χειροποίητη στολή Wonder Woman κι είχε make up από ειδικούς ενώ υπήρχαν πέντε βοηθοί, ανάμεσα στους οποίους και η γυναίκα του, Roxana. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια των εφέ έκανε τις λήψεις να μοιάζουν σαν η κόρη του να πολεμά σε σκηνές μάχες. Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς εντυπωσιακό, όμως, αυτό που ακολούθησε ήταν εκείνο που έκανε τους πάντες να αναφωνήσουν και να συγκινηθούν.

Ο Josh μαζί με τη Roxana και την costume designer, Julie Whiteley, μεταμόρφωσαν μία ομάδα παιδιών άρρωστων και με ειδικές ανάγκες σε ήρωες της επερχόμενης στη μεγάλη οθόνη,«Justice League» (Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Aquaman, Cyborg).

Όπως ο ίδιος ο Rossi δήλωσε «Ο στόχος της φωτογράφισης ήταν να υπογραμμίσουμε πώς η ασθένεια ενός παιδιού μπορεί να είναι αυτό που το κάνει δυνατό και, γι’ αυτό, κάθε παιδί που φωτογραφήθηκε μοιράζεται κάτι κοινό με τον αντίστοιχο σούπερ ήρωα.»,  και συνέχισε «Για παράδειγμα, το νεαρό αγόρι που παριστάνει τον Cyborg επιλέχθηκε λόγω της αποφασιστικότητάς του να μάθει να περπατά με προσθετικά πόδια κι ο Zaiden (το παιδί που αναπαριστά τον Flash) πάσχει από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα και λατρεύει να τρέχει, ακόμη κι όταν τον βάζει σε μπελάδες.»

Απολαύστε τα γυρίσματα της όμορφης κι εμπνευσμένης φωτογράφισης στο βίντεο που ακολουθεί:

You may also like