Χριστουγεννιάτικα blondies σε λίγα μόνο λεπτά!

Καλά τα μελομακάρονα κι οι κουραμπιέδες, δε λέω… αλλά όπως και να έχει, ε, τα Χριστούγεννα εμπνέουν και για μία μικρή ατασθαλία παραπάνω! Πόσο μάλλον όταν στο σπίτι έχουμε τα παιδάκια που θέλουν χρώματα κι αρώματα Χριστουγέννων παντού! Εντοπίσαμε, λοιπόν, αυτή τη συνταγή για blondies (akaτο αντίπαλον δέος των brownies για ευνόητους λόγους) που με το κατάλληλο twistγίνονται ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα! Με απλά υλικά που μπορούμε εύκολα να προμηθευτούμε και σε λίγη ώρα μπορεί να είναι έτοιμο! Ξεκινάμε;

               Τι θα χρειαστούμε;

  • 3/4 του φλυτζανιού βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη *
  • 1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη *
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/ 4 του κουταλιού του γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι kosher (προαιρετικά)
  • 8 μπισκότα Oreos θρυμματισμένα
  • 1/ 2 φλυτζάνι σοκολατάκια M&M’s
  • 1/2 φλυτζάνι σταγόνες σοκολάτας

*Εάν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξ ολοκλήρου καστανή ζάχαρη, αρκεί να κάνετε τις αναγκαίες μετατροπές στην ποσότητα του υλικού

               Τι κάνουμε;

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις αποκτήσει το μείγμα μία αφράτη υφή, προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε αυτά τα υλικά στο υγρό μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το τελικό μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τα Oreos, τις σταγόνες σοκολάτας και τα M&M’s. Μπορούμε μάλιστα να τα μοιράσουμε ανακατεύοντας μία ποσότητα από αυτά στο μείγμα και με την υπόλοιπη να διακοσμήσουμε το μείγμα όταν το βάλουμε στο ταψί – your choice!
  4. Έχοντας προθερμάνει το φούρνο στους 180 °C, βουτυρώνουμε το ταψί μας κι απλώνουμε το μείγμα. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα ένα χρυσαφένιο χρώμα και (βεβαίως) στο τεστ με το μαχαίρι αυτό να βγει στεγνό!
  5. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει προτού το κόψουμε σε τετράγωνα κομματάκια.
  6. Απολαμβάνουμε!

Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο ως συνοδευτικό για τον καφέ ή με μία μπάλα παγωτού… Αλλά και σκέτο μια χαρά καταβροχθίζεται!

Πηγή & photo credits: Delish

You may also like