Χριστουγεννιάτικο maquillage : 3 Τρόποι για να βάλετε Metallic make up

Προπαραμονή Χριστουγέννων και είστε στη διαδικασία αναζήτησης του σωστού μακιγιάζ για τις επόμενες βραδιές; Η beauty editor μας, Εύη Τσανάκα, έρχεται με 3 πολύτιμες συμβουλές για να λάμψετε -με τον σωστό τρόπο-  τις γιορτινές αυτές μέρες και …νύχτες!

1.Τα smoky eyes είναι πάντα μόδα για τις γιορτές, αλλά αντί για τους κλασσικούς μαύρους και μπλε τόνους, φέτος μπορείτε να πειραματιστείτε με την πιο δυνατή τάση των Χριστουγέννων, τις μεταλλικές υφές. Παίξτε με τα τολμηρά μπλε και πράσινα ή με τα κλασσικά bronze και γήινα, που κάνουν τα μάτια να φαίνονται ξεκούραστα και φωτεινά. Βασική συμβουλή σε αυτό το look, είναι να τοποθετείτε λίγη σκιά κάθε φορά και να αναμειγνύετε. Πολύ. Σβήστε την σκιά στην κόγχη του ματιού και επαναλάβετε την διαδικασία για ένα πιο δυνατό και έντονο αποτέλεσμα. Για μια ολοκληρωμένη εμφάνιση, δεν ξεχνάμε, την μάσκαρα (οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία για τις ψεύτικες βλεφαρίδες), το highlighter αλλά και τα έντονα χείλη που θα απογειώσουν το μακιγιάζ σας.

2. Οι λιγότερο τολμηρές, μπορούν να ακολουθήσουν την τάση της μόδας, με έναν εναλλακτικό τρόπο, που δεν αφορά καθόλου το μακιγιάζ. Τα εορταστικά μανικιούρ δίνουν και παίρνουν και το Pinterest έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά. Τα metallic nails είναι σίγουρα κάτι που μπορούμε να το κάνουμε όλες μας, μιας και οι παραλλαγές του είναι αμέτρητες. Είτε σε όλο το νύχι, είτε ως stripes, σας προτείνουμε τις καλύτερες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα.

3.  Τα μεταλλικά χείλη, είναι κάτι που ταιριάζει σχεδόν σε όλους. Αν έχετε μικρά χείλη, θα τα τονίσει και θα τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα. Αν έχετε κανονικά χείλη, θα τα μεταμορφώσει σε ζουμερά και σαρκώδη. Εάν έχετε πολύ μεγάλα χείλη, τότε καλύτερα να το αποφύγετε. Αυτό όμως που σίγουρα πρέπει να προσέξετε, σε κάθε περίπτωση, είναι να διατηρήσετε ματ το υπόλοιπο πρόσωπο, ώστε να μην καταλήξετε να φαίνεστε από τον δορυφόρο. Πως μπορεί να δημιουργηθεί; Πανεύκολα με ένα κραγιόν σε μεταλλική ή σατινέ υφή. Εναλλακτικά εφαρμόστε ένα αρκετά λιπαρό κραγιόν στα χείλη σας και με ένα πινέλο ή ακόμα και με το δάχτυλο, και τοποθετήστε ταμποναριστά, λίγη από την μεταλλική σας σκιά. Παρ’όλα αυτά, στο εμπόριο υπάρχουν, μεταλλικές σκιές, σε υγρή μορφή, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τα μάτια όσο και για τα χείλη, όπως η Liquid Metallic Eye Shadow της Erre Due, που βγαίνει σε εννιά αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και άκρως γιορτινό.

Και…Merry Metallic Christmas!

You may also like