Χρυσοί Σκούφοι 2014 : H Ευρώπη υποκλίνεται στην Ελληνική κουζίνα!, από την Ελευθερία Σπυράκη

_MG_8950_low-1Με άρωμα Ελλάδας και πολλές ελληνικές διακρίσεις, πραγματοποιήθηκε η 21η απονομή των Χρυσών Σκούφων, στο Ball room του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία” βραβεύοντας τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς, ο Έκτωρ Μποτρίνι που έλαβε το βραβείο ως chef του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα (Etrusco – Κέρκυρα ) αλλά και του απονεμηθεί Χρυσός Σκούφος για ακόμη δυο εστιατόρια («Botrini’s» ) στην Αθήνα και την Ρόδο αντίστοιχα.
Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία της ευρωπαϊκής αύρας στη βραδιά λόγω των διεθνούς φήμης υψηλών προσκεκλημένων, που τίμησαν με την παρουσία τους τα πολυαναμενόμενα βραβεία. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία μαζί με τη διοργανώτρια της βραδιάς,  Άννη Ηλιοπούλου , στο τέλος της μεγάλης βραδιάς, παραχώρησαν γεύμα στους διεθνείς προσκεκλημένους, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπέσιαλ μενού με θέμα «Νέα μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα» το οποίο είχε την υπογραφή των Απόστολου Αλτάνη, Λευτέρη Λαζάρου, Έκτορα Μποτρίνι, Νίκου Πουλιάση, Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη. Έκλεψε την παράσταση συνοδευόμενο με ευρηματικά κοκτέιλ με το εμβληματικό METAXA,  αλλά και το ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino και το βελούδινο φυσικό μεταλλικό νερό Acqua Panna .

120314152303_3011

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους αποτελούν το 26% του συνόλου και είναι τα εστιατόρια «Abovo», «Anassa», «Bill & Coo», «Botrini’s Rodi», «Ντομάτα» και «Σελήνη».
slide26Συγκεκριμένα το «Bill & Coo» με τα 3 διαφορετικά μενού του, «το Άρωμα, το Άγγιγμα και την Εμπειρία» και ως «μια μοναδική αφήγηση για το μεταμοντέρνο στόρι της κουζίνας της Μυκόνου», και επικεφαλής τον σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος με την ομάδα του, κατάφεραν να αναδειχθούν φέτος ως το μοναδικό εστιατόριο των Κυκλάδων με διπλή διάκριση.

Οι «Χρυσοί Σκούφοι 2014», συνέχεια των διακρίσεων τόσο στον ίδιο τον θεσμό όσο και στα Conde Nast Traveler Readers’ Choice Awards, επιβραβεύουν και επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα την συνέπεια, την υψηλή ευθύνη, τον σεβασμό και την καλιτεχνική άποψη με τη οποία το Bill & Coo τιμάσταθερά τα τελευταία χρόνια τηνελληνικήκουζίνα

Αξίζει να σημειωθεί,ότι μεγάλη επιτυχία στα φετινά βραβεία γνώρισαν και τα εστιατόρια πολλών νησιών ( Κρήτη, Ρόδος , Μύκονος) λόγω της υψηλής επίδοσής τους αλλά και της συνέπειας τους σαν επιχειρήσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ελευθερία Σπυράκη, πατήστε εδώ 

You may also like