Χυλοπίτες με μανιτάρια, ούζο και θυμάρι

ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. μακριές χυλοπίτες λεπτές
1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
60 ml περίπου ελαιόλαδο
2 κ.γ. θυμάρι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
2 κ.γ. μουστάρδα
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι
πιπέρι
Λιγο τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε να βράσουν οι χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο (ολοκληρες οι σκελίδες καθαρισμένες)
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε λίγο και μετά σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε ξανά. Βγάζουμε το σκόρδο από τη σάλτσα.

Με μια τσιμπίδα ή κουτάλα για μακαρόνια βάζουμε στο τηγάνι τις βρασμένες (να κρατάνε λίγο) χυλοπίτες. Εναλλακτικά τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα για λίγο και σερβίρουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι

Πηγή:http://www.cooktherapy.gr

You may also like