Όταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ συνάντησε τον… Αβραάμ Λίνκολν

newsΥπάρχουν πολλές ιστορίες για φαντάσματα πρώην προέδρων που “κάνουν τις βόλτες τους” στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, το φάντασμα που φέρεται να έχει κάνει την παρουσία του πιο αισθητή από κάθε άλλο, είναι μακράν αυτό του Αβραάμ Λίνκολν. Το φάντασμα του Λίνκολν, ή αλλιώς γνωστό ως “το φάντασμα του Λευκού Οίκου”, λέγεται ότι έχει στοιχειώσει την προεδρική κατοικία από τη δολοφονία του και μετά. Σύμφωνα με τον βιογράφο του αμερικανού προέδρου Γουάρντ Χιλ Λάμον, με τον οποίον ήταν φίλοι, ο Λίνκολν είχε δει σε όνειρο το θάνατό του.

Η λίστα των διασημοτήτων που έχει δει το φάντασμα του Λίνκολν στον Λευκό Οίκο είναι πολυπληθής και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη σύζυγο του αμερικανού προέδρου Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ Έλινορ, την κόρη του διαδόχου του Χάρι Τρούμαν Μάργκαρετ, την κόρη του Ρόναλντ Ρέιγκαν Μορίν και την βασίλισσα της Ολλανδίας Βιλελμίνα (τής οποίας φέρεται να χτύπησε την πόρτα ντυμένος με φράκο και φορώντας το ψηλό του καπέλο, προκαλώντας έτσι την λιποθυμία της κακόμοιρης βασίλισσας!)

Αλλά την πιο σπαρταριστή ιστορία για τη… συνάντησή του με τον “τίμιο Έιμπ”, όπως αποκαλούσαν χαϊδευτικά τον Λίνκολν οι Αμερικανοί, αρέσκονταν να διηγείται ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Ο Τσόρτσιλ έμενε στην κρεβατοκάμαρα του Λίνκολν στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αφότου έκανε ένα μακρύ απολαυστικό μπάνιο, περπάτησε γυμνός στην κρεβατοκάμαρα, μόνο και μόνο για να δει τον Λίνκολν να ακουμπά στο τζάκι. Οι δύο τους κοιτάχτηκαν, προφανώς νοιώθοντας αμφότεροι λίγο αμήχανα, όταν ο γυμνός Τσώρτσιλ φέρεται να έσπασε τη σιωπή λέγοντας ατάραχα: “Καλησπέρα κύριε πρόεδρε. Νομίζω ότι βρίσκομαι σε μειονεκτική θέση”(!)

Σύμφωνα πάντα με τη διήγηση του Τσόρτσιλ, το φάντασμα του Λίνκολν χαμογέλασε ελαφρά και κατόπιν εξαφανίστηκε αμέσως νοιώθοντας ότι ήταν… παρείσακτος. Όσο για το βρετανό πρωθυπουργό; μπορεί να επέδειξε το παροιμιώδες βρετανικό φλέγμα του σε αυτό το περιστατικό, ωστόσο επειδή όλα και όλοι έχουν ένα… όριο ζήτησε να μεταφερθεί άμεσα από την κρεβατοκάμαρα του Λίνκολν…

Πηγή: ΣΚΑΪ

You may also like