10 απίστευτα Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Τιτανικό

Ο Τιτανικός είναι μία από τις πιο εικονικές ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στην ιστορία του κινηματογράφου και, κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για πολύ καιρό ακόμα. Ο σκηνοθέτης, James Cameron, κατάφερε να κάνει την ταινία αυτήν με τα περισσότερα κέρδη, μέχρι που εκθρονίστηκε από το επίσης δικό του “Avatar” και προ ολίγων ημερών έπεσε στην τρίτη θέση λόγω του “Avengers: Endgame”.

Τα 10 fun facts που ακολουθούν θα σας εντυπωσιάσουν.

1. Παραλίγο να είχαμε εντελώς διαφορετικούς ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Jack και της Rose, αφού το αρχικό πλάνο ήταν ο Matthew McConaughey κι η Gwyneth Paltrow και όχι τον Leonardo DiCaprio και η Kate Winslet.

2. To κόστος της κατασκευής του Τιτανικού το 1910-1912 ήταν 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό μεταφράζεται σε 120-150 εκατομμύρια το 1997, ενώ η ταινία χρειάστηκε 200 εκατομμύρια δολάρια για να φτιαχτεί.

3. Όλες οι ζωγραφιές του περίφημου βιβλίου, όπου ο Jack ζωγράφισε γυμνή τη Rose, ήταν του Cameron, ενώ τα δάχτυλα που βλέπουμε κατά τη διάρκεια της ταινίας είναι του ίδιου του σκηνοθέτη.

4. Η σκηνή με τον χώρο, όπου βρίσκεται η κεντρική σκάλα του πλοίου, που πλημμυρίζει, έπρεπε να γυριστεί με μία φορά, καθώς μετά από αυτήν όλα τα έπιπλα που υπήρχαν θα καταστρέφονταν.

5. Αρχικά, στη λίστα του cast βρισκόταν ο Robert De Niro στον ρόλο του Captain Smith, όμως, έπαθε μία γαστροεντερική μόλυνση κι αναγκάστηκε να τον απορρίψει.

6. Η ταινία μπορεί να διηγείται την ιστορία του ναυαγίου του διάσημου πλοίου, αλλά δε λεγόνταν πάντα έτσι. Στην αρχή, είχε τον τίτλο “Planet Ice“.

7. O Cameron δεν ήθελε κανένα τραγούδι στην ταινία, γι’ αυτό κι ο συνθέτης, James Horner, κανόνισε μυστικά με τη Celine Dion και τον στιχουργό Will Jennings να γράψουν ένα demo. Όταν ο Cameron το άκουσε, του άρεσε και το συμπεριέλαβε στα closing credits.

8. Οι κινηματογράφοι έπαιζαν τόσο πολύ την ταινία, που κατέληξαν να φθείρουν τα αντίγραφα και η Paramount έστελνε άλλα για να τα αντικαταστήσουν.

9. H Kate Winslet ήθελε τόσο πολύ τον ρόλο της Rose, που μετά την οντισιόν έστειλε τριαντάφυλλα στον σκηνοθέτη με ένα σημείωμα που έλεγε “Από την Rose σου”.

 10. Ο Τιτανικός ήταν η πρώτη ταινία που βγήκε σε βιντεοκασέτα ενώ ακόμη παιζόταν στους κινηματογράφους, ενώ, μάλιστα, κέρδισε 11 Βραβεία Όσκαρ.

You may also like