10 απίστευτες αλήθειες που δεν γνωρίζατε για διάσημες ταινίες

Όλοι κρύβουμε -από λίγο έως πολύ- έναν μικρό movie lover μέσα μας κι απολαμβάνουμε να περνάμε τον χρόνο μας βλέποντας μία ωραία ταινία. Πίσω από το τελικό αποτέλεσμα που φτάνει στις οθόνες μας, όμως, κρύβονται πολλά κι ενδιαφέροντα γεγονότα που αξίζει να ειπωθούν.

  1. Ο ανατριχιαστικός κλόουν από το βιβλίο του Stephen King «It»  ξυπνάει κάθε 27 χρόνια. Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 1990, ενώ η δεύτερη με τον Bill Skarsgard μετά από 27 χρόνια (2017). Ο ίδιος ο Skarsgard ήταν 27 χρονών όταν έπαιξε τον κλόουν.
  2. Μετά την κυκλοφορία της αγαπημένης πια κλασικής ταινίας «Lion King», ένας ερευνητής υαινών έκανε μήνυση στην Disney για δυσφήμιση χαρακτήρα, καθώς παρουσίαζε τις ύαινες αρνητικά.
  3. Τα χέρια που φαίνονται να ζωγραφίζουν τη Rose στον Τιτανικό δεν είναι του Leonardo Di Caprio,αλλά του σκηνοθέτη της ταινίας, James Cameron.
  4. Η ταινία «Beauty and the Beast» του 1992 ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
  5. Στα end credits του «Harry Potter and the Goble to Fire» υπάρχει μία γραμμή που λέει «No dragons were harmed in the making of this movie» («Κανένας δράκος δεν βλάφτηκε κατά τη δημιουργία αυτής της ταινίας»).
  6. Στο «Rocky IV» ο Sylvester Stallone ήθελε να είναι σίγουρος ότι οι σκηνές του boxθα φαίνονταν αληθινές, γι’ αυτό και είπε στον Dolph Lundgren (με τον οποίο βρισκόταν αντιμέτωπος στο ρινγκ στην ταινία) να τον χτυπήσει στην πραγματικότητα. Ένα από αυτά τα χτυπήματα στο στήθος τον έστειλε στην εντατική για οκτώ μέρες!
  7. Η μάσκα του Michael Myers στην ταινία τρόμου «Halloween» είναι η μάσκα του προσώπου του ηθοποιού William Shatner (γνωστός για τον ρόλο του Captain Kirk στα «Star Trek») βαμμένη με άσπρο χρώμα.
  8. Η Gal Gadot βρισκόταν στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της στα επαναληπτικά γυρίσματα του «Wonder Woman».
  9. Το «Wilhelm Scream» είναι ένα ηχητικό εφέ που έχει χρησιμοποιηθεί από το 1951 σε πάνω από 200 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

  1. Ο Pierce Brosnan είχε υπογράψει συμβόλαιο που του απαγόρευε να φοράει ένα πλήρες κοστούμι σε οποιαδήποτε άλλη ταινία πέρα από αυτές του James Bond, από το 1995 μέχρι το 2002.

You may also like