10 πράγματα που δεν ξέρατε για το «Notebook» και θα σας εντυπωσιάσουν

Το Notebook θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις πιο ρομαντικές ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, με μία ιστορία αγάπης που ξεπερνάει κάθε όριο (χρονικό, ταξικό, κλπ), και δύο ηθοποιούς που έκαναν εξαιρετική δουλειά στο να μεταφέρουν κάθε συναίσθημα των πρωταγωνιστών στους θεατές. Ξέρατε, όμως τα πράγματα που ακολουθούν σχετικά με την ταινία;

  1. H ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και -πιο συγκεκριμένα- στην ιστορία των παππούδων της πρώην γυναίκας του συγγραφέα που ήταν μαζί για 60 χρόνια και είπαν στον Sparks το πώς γνωρίστηκαν.
  2. Η Rachel McAdams προετοιμάστηκε για την οντισιόν μέσα σε μόλις μία μέρα, αφού παρέλαβε το σενάριο το προηγούμενο βράδυ.
  3. Στην ταινία υπάρχει ελάχιστο γυμνό κι αυτό γιατί ο σκηνοθέτης, Nick Cassavetes, από τη μία, παραδέχτηκε ότι τα σεξουαλικά πράγματα τον κάνουν να ντρέπεται και, από την άλλη, ήθελε να είναι μία ταινία κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, ακόμη και για παιδιά.
  4. Ο Cassavetes έδωσε τον ρόλο του Noah στον Ryan Gosling γιατί θεωρούσε ότι δεν ήταν ωραίος, σε αντίθεση με άλλους νεαρούς ηθοποιούς του Hollywood.
  5. Πρώτα γυρίστηκαν όλες οι σκηνές με τον Noah και την Allie σε μεγάλη ηλικία και μετά αυτές με τους νεαρούς ηθοποιούς, οπότε, από χρονολογικής άποψης, γυρίστηκε αντίστροφα.
  6. O Cassavetes και ο Gosling ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα για να βρουν την ιδανική ηθοποιό να ενσαρκώσει την Allie.
  7. Πριν η παραγωγή καταλήξει στον Ryan Gosling και την Rachel McAdams, ο Justin Timberlake και η Britney Spears αποτελούσαν πιθανά σενάρια.
  8. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες της ταινίας, όταν στο τέλος ο Noah λέει στην Allie «Τι θέλεις εσύ;», στην προσπάθειά του να την πείσει να μείνει μαζί του, δεν ήταν καν μέσα στο σενάριο. Ο Ryan Gosling, πάνω στην ένταση της στιγμής και του ρόλου του, το εμπνεύστηκε μόνος του εκείνη την ώρα.
  9. Οι σκηνές όπου ο Noah χτίζει το σπίτι και μετά γυρίστηκαν αργότερα, για να προλάβει να πάρει κάποια κιλά ο Gosling και να πείθει για κάποιον που μπορεί να χτίσει ένα σπίτι.
  10. Ο Ryan Gosling κανονικά έχει μπλε μάτια, αλλά για την ταινία έβαλε καφέ φακούς επαφής.

You may also like