10 τύποι φίλων που πρέπει να αποφύγετε, από τη Μ.Παπουτσάκη

fde2e7fd4cbfd157fbe30d2c34d5d9aeΣτα 20 μας χρόνια –διότι τόσο είμαι- σίγουρα έχουμε πολλούς φίλους. Ποιοι όμως από αυτούς αξίζουν πραγματικά να είναι δίπλα μας; Συνήθως σε αυτή την ηλικία περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που είναι μία ευχάριστη παρέα σε κάθε μας έξοδο, δημοφιλή και έχουμε κοινά ενδιαφέροντα.
Όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνουμε ανακαλύπτουμε πως όλα αυτά που μαν προσέφεραν τα άτομα αυτά δεν μας γεμίζουν. Και καλά κάνουν! Στη ζωή μας χρειαζόμαστε ανθρώπους ομοϊδεάτες, να ταιριάζουμε όχι μόνο για τη δήθεν βόλτα, να μας αγαπούν, να μας νοιάζονται και αντίστροφα.

Σας έχω,λοιπόν, μία λίστα με 10 τύπους «φίλων» που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε.

1. Βαμπίρ που ρουφά ενέργεια
Ναι, είναι αυτός που μετά από λίγες ώρες μαζί του νιώθεις εξαντλημένη χωρίς να σηκωθείς από το τραπέζι. Είναι εκείνος που σε 2-3 ώρες σου έχει αραδιάσει όλα του τα προβλήματα και με κάθε λεπτομέρεια για να νιώσει καλύτερα. Αυτός τελικά τα κατάφερε, μόνο που εσύ νιώθεις τόσο κουρασμένη από το μπλα μπλα και τα «άσχημα» που ακούς… Μπούχτισες!

2. Ο “υπολογιστής”
Είναι εκείνος που ό,τι δίνει θέλει να παίρνει. Δεν σας φαίνεται κακό; Το κάνει μόνο από συμφέρον και εγωκεντρισμό, απαιτεί πάντα να γίνεται αυτό που θέλει με έμμεσο τρόπο και αν δεν γίνει δυσανασχετεί συνεχώς. Πολύ κουραστικό όλο αυτό.

3. Ο εξαφανισμένος
Είναι ο κολλητός σας, περνάτε τα πάντα μαζί, μόνο που όταν ξεκινάει μια καινούρια σχέση γίνεται… λούης. Στη διάρκεια αυτής της σχέσης μπορεί να σας πάρει τηλέφωνο –δεν είναι και σίγουρο. Όταν όμως χωρίσει είστε η πρώτη που θα αναζητήσει για να βρει έναν ώμο να κλάψει και όταν βρει καινούριο «ενδιαφέρον» πάμε πάλι από την αρχή.

10913071_927806733898766_2055773632_n4. Ο κτητικός
Αυτός για κάποιο λόγο νομίζει ότι του ανήκεις. Δεν θα το καταλάβω ποτέ και δεν θέλω να καταλάβω κάτι τόσο περίεργο. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να έχουν βαθιά προβλήματα και να νομίζουν ότι τους ανήκουν τα πάντα. Συνεπώς, αν δεν είσαι εκεί γι αυτόν ακόμη και την ώρα του meeting μπορεί και να μην σου ξαναμιλήσει ποτέ. Άβυσσος!

5. Ο one man show
Τα «ψώνια» εν ολίγοις. Νομίζουν ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτούς, απαιτούν την αμέριστη προσοχή όλων και γκρινιάζουν αν κάποιος δεν τους παρατηρήσει. Αν θες να μιλήσεις για τα προβλήματα σου σε διακόπτουν με εντυπωσιακούς ελιγμούς και το γυρίζουν πάλι στα δικά τους θέματα. Jesus!

6. Η Drama Queen
Αχ αυτά τα παιδιά… Ζουν ένα δράμα συνεχώς, βρίσκουν πάντα λόγους για να είναι δυστυχισμένοι και ευτυχώς για εσένα δεν έχεις άλλα χαρτομάντιλα να τους δώσεις. Δεν ξέρω πως το κάνουν, αλλά έχουν ένα μαγικό τρόπο να τα μετατρέπουν όλα σε τραγωδία.

07637db0e4654cf4745168ff2e8111dc7. Το παιδί που δεν μεγαλώνει ποτέ
Αυτό το άτομο δεν έχει μάθει να χειρίζεται τα συναισθήματά του και αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν οι γύρω του. Η αλήθεια είναι πως το «έξω καρδιά» τον χαρακτηρίζει, όπως και η ανωριμότητα, η ανευθυνότητα και η παρόρμηση. Διάλεξε και πάρε.

8. Ο «που και που»
Είναι εκείνος που δεν έχει πολύ συγκεκριμένους λόγους για να μην σε δει. Απλά δεν μπορεί. Δεν είναι άσχημο να έχεις τόσους ανθρώπους που σε αγαπούν, αλλά εσύ να τρέχεις πίσω από έναν που δεν σου δίνει τόση σημασία; Αυτός καλά κάνει εν μέρει. Εσύ γιατί τον ακολουθείς;

9. Ο συμφεροντολόγος
Είναι εκείνος που σε αγαπάει και σε εκτιμάει, αλλά πάνω από όλα αυτά είναι το συμφέρον του. Αν θέλει εκείνος, αν μπορεί εκείνος. Η συμπεριφορά του είναι αρκετά εγωιστική και εσύ δεν είσαι πολύ ανεκτική σε αυτά και καλά κάνεις! Όταν ήμασταν μικροί οι φίλοι μας ήταν η πρώτη μας προτεραιότητα, μόνο που μετά από χρόνια αυτό έπαψε. Αν με τον συγκεκριμένο δεν το νιώσατε ποτέ, αφήστε το καλύτερα…

10934224_927806770565429_1720890322_n10. Εκείνος που μισεί κρυφά
Το καλύτερο –ή μάλλον χειρότερο- το κράτησα για το τέλος. Είναι ο τύπος που σε ζηλεύει, σε κουτσομπολεύει και σε κατηγορεί παντού. Βέβαια μπροστά σας είναι το καλύτερο πλάσμα που έχετε γνωρίσει. Τελικά, τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι…

Το παραπάνω άρθρο ισχύει για άνδρες και γυναίκες!!!!

Περισσότερα για τη Μαρία Παπουτσάκη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like