12 στοιχεία για τον Manolo Blahnik που δεν γνωρίζατε

mbΤα πιο παραμυθένια παπούτσια έχουν την υπογραφή του Manolo Blahnik, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία…Όμως ο ταλαντούχος αυτός σχεδιαστής έχει μία πολύ ιδιαίτερη διαδρομή και θεωρήσαμε σωστό να σας παρουσιάσουμε 12 σημαντικά στοιχεία που στιγμάτισαν την καριέρα του…

1. Το όνομα του σχεδιαστή είναι Manuel “Manolo” Blahnik Rodriguez.

2. Ο πατέρας του ήταν από την Τσεχία και η μητέρα του από την Ισπανία.

3. Γεννήθηκε στη Santa Cruz de La Palma στην Ισπανία το 1942 αλλά σήμερα διαμένει στο Bath στη Μεγάλη Βρετανία.

4. Το 1968, πήγε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και άρχισε να εργάζεται στην fashion boutique “Zapata” γράφοντας παράλληλα στην Ιταλική Vogue.

mb3
5. Όταν έδειξε τα σχέδιά του στην Diana Vreeland (τότε αρχισυντάκτρια της αμερικάνικης Vogue) εκείνη τον προέτρεψε να σχεδιάζει μόνο υποδήματα.

6. Κατά τη δεκαετία των 70s, όταν στη μόδα ήταν οι μεγάλες πλατφόρμες και οι «χοντροκομμένες» μπότες, εκείνος στράφηκε προς τη γόβα στιλέτο, σύμβολο του οίκου από τότε.

mb2

7. Η πρώτη του μπουτίκ βρίσκεται μέχρι και σήμερα στην Old Church Street, στη πιο ακριβή περιοχή του Λονδίνου, τη Chelsea.

8. Η πρώτη του αμερικάνικη κολεξιόν έγινε χάρις στη συνεργασία του με τα γνωστά πολυκαταστήματα Bloomingdales.

mb4

9. Πρόσφατα ο Blahnik επεκτάθηκε και στη Μέση Ανατολή, συγκεκριμένα στο Dubai Mall.

10. Το 1987, διακρίθηκε στη λίστα των International Best Dressed List Hall of Fame.

11. Ενώ το 2007, τιμήθηκε με το παράσημο «Commander of the Most Excellent Order British Empire» για την προσφορά του στη Βρετανική βιομηχανία της μόδας.

12. Φυσικά, οι μπλέ σατέν γόβες με την τετράγωνη αγγράφα από κρύσταλλα, έχουν αναδειχθεί στο απόλυτο σύμβολο του οίκου. Το όνομά τους «Hangisi» και αγαπημένα της Carrie (από το Sex and the City)

mb7

Δημιουργοί σαν το Manolo Blahnik έχουν ειλικρινά εκλείψει και αυτό γιατί, δεν είναι μόνο σχεδιαστής, είναι ένας βιρτουόζος συνεχιστής της τέχνης του υποδήματος όπως γινόταν κάποτε στο εργαστήρι του Roger Vivier…

You may also like