3 από του λόγους που δεν κάνουν σεξ τα ζευγάρια πλέον

Όλοι συμφωνούμε ότι για να διατηρηθεί ζωντανή η σχέση ενός ζευγαριού, πρέπει να έχουν καλή επικοινωνία και στον ερωτικό τομέα. Και συχνή… Όμως υπάρχουν περίοδοι που το ζευγάρι απομακρύνεται σεξουαλικά και περνάνε μέρες ακόμη και αρκετές εβδομάδες χωρίς να βρεθούν ερωτικά.

Και σαφέστατα υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό. Θα δούμε σήμερα τρεις από τους βασικούς λόγους που έχουν περισσότερο σχέση με την ψυχολογία μας.

Λόγος Νο 1: Εξάντληση

Όταν εργάζεστε σκληρά όλη την ημέρα, ίσως το σεξ να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε το βράδυ. Η λύση μάλλον είναι να σταματήσετε να σκέφτεστε ότι το σεξ πρέπει να γίνει μόνο τη νύχτα. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το πρωί ή έστω κάποια στιγμή που θα ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Σίγουρα, δεν θα κάνετε σεξ τόσο συχνά όσο στην αρχή της σχέσης σας αλλά τουλάχιστον θα βρίσκατε ξανά την χαμένη οικειότητα.

Λόγος Νο 2: Στρες

Στρεσογόνοι παράγοντες δεν σας αφήνουν ελεύθερους να νιώσετε πως το σώμα σας αισθάνεται, με αποτέλεσμα να αντί να χαλαρώνετε να συσσωρεύεται μεγαλύτερη πίεση και ένταση. Ίσως πρέπει να απομακρύνετε όσο μπορείτε τις αρνητικές σκέψεις και να κλείσετε για λίγο κινητό και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να σας επηρεάζουν.

Λόγος Νο 3: Η εικόνα του σώματος

Οι γυναίκες βομβαρδίζονται με εξωπραγματικές εικόνες σώματος, είτε είναι μέσω της πλαστικής χειρουργικής είτε διάφορων προτύπων που βλέπουν. Όταν αυτές οι εικόνες παρουσιάζονται ως ιδανικές για το σωματότυπο, είναι εύκολο αυτές να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό σας. Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να βρεθούν ερωτικά με το σύντροφό τους επειδή νιώθουν ανασφάλεια για το σώμα τους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία προσπαθήστε να αναδείξετε τα μέρη του σώματός σας με τα οποία εσείς αισθάνεστε καλά.

Το μεγαλύτερο λάθος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το να βαλτώνουμε και να μην προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Συζητάμε με τον σύντροφό μας … δείχνουμε κατανόηση, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Προσπαθούμε να του ανεβάσουμε το ηθικό και να ξαναβρούμε τα πατήματά μας.

Πηγή: baby.gr

Featured image: unsplash.com/@spanic

You may also like