3 ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις μέσα στην πισίνα

Μπορεί οι θερμοκρασιακές συνθήκες να μην είναι σταθερές καθημερινά, όμως η ζέστη έχει κάνει για τα καλά αισθητή την παρουσία της και μαζί της έχει έρθεικι η ανάγκη για ανακούφιση από αυτή. Τα πρώτα μπάνια είναι πλέον γεγονός και ειδικά μία πισίνα αποτελεί την εύκολη επιλογή μέσα στην πόλη για μία σύντομη εξόρμηση.

Αν, όμως, δε θέλετε να αφήσετε το κομμάτι της γυμναστικής σας αρχίζοντας τα μπάνια, υπάρχει τρόπος αυτά τα δύο να συνδυαστούν, κι ακόμη πιο εύκολα όταν μιλάμε για πισίνα.

Ακολουθούν οι 3 ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε.

  1. Κοιλιακοί

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς θα κάνετε κοιλιακούς μέσα στο νερό, αλλά η λύση είναι απλή. Πηγαίνετε σε κάποιο σημείο του τοίχου της πισίνας, βγάλτε τα πόδια σας έξω από το νερό και κρεμάστε τα πάνω στην άκρη του. Στη συνέχεια, κάντε την κίνηση του κορμού σα να έκανε κοιλιακούς επί του δαπέδου, μεταφέροντάς το πάνω – κάτω.

  • Πόδια

Για να γυμνάσετε τα πόδια, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι το εξής: Σταθείτε μέσα στην πισίνα στις μύτες των ποδιών σας κάνοντας ένα άνοιγμα ψαλιδιού. Έπειτα, πηγαίντε εναλλάξ το ένα και το άλλο μπρος πίσω και παρεμβάλλετε ανάμεσα στην κάθε αλλαγή κι μία μικρή αναπήδηση.

  • Χέρια

Πηγαίντε στην άκρη της πισίνας, ακουμπήστε τις παλάμες των χεριών σας έξω από το νερό και στηρίξτε σε αυτά το σώμα σας καθώς αναδύεστε, σα να πρόκειται να βγείτε έξω από την πισίνα. Φέρτε τα χέρια σε όσο πιο τεντωμένο σημείο μπορείτε και κρατηθείτε για μερικά δευτερόλεπτα. Αφήστε το σώμα σας στο νερό και ξανακάντε την κίνηση από την αρχή.

You may also like