3 λόγοι που χρειαζόμαστε Toner, serum & face oil

Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε το δέρμα σας εντελώς καθαρό και να νιώθετε πως έχετε απομακρύνει όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ και βρωμιάς, η πραγματικότητα βρίσκεται αρκετά μακριά.

Το πρόβλημα όμως που προκύπτει, είναι πως συχνά πέφτουμε στην παγίδα του υπερβολικού καθαρισμού, ο οποίος και αποτελεί το μεγαλύτερο λάθος μιας και μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει την επιδερμίδα μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διαταράσσει τα μικρόβια του δέρματός μας, τα μικροσκοπικά βακτήρια που επηρεάζουν την εμφάνιση και την αίσθησή του. Οι δερματολόγοι, ομολογούν πως αυτό που παρατηρούν τελευταία είναι αυτός ο υπερβολικός καθαρισμός, ο οποίος και καταλήγει να γίνεται υπαίτιος όλων των προβλημάτων μας. Κάθε φορά που αισθάνεστε το δέρμα σας πολύ σφιχτό και στεγνό μετά από έναν καθαρισμό, σημαίνει ότι πιθανόν σκοτώνετε κάποια «καλά μικρόβια», διαταράσσοντας έτσι το pH.

#1 Αφού καθαρίσετε την επιδερμίδα σας και πριν εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα, φροντίστε να προετοιμάσετε το δέρμα σας με ένα toner. Τα τόνερ μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση τυχόν ακαθαρσιών που έχουν απομείνει μετά τον καθαρισμό και μπορούν να εξισορροπήσουν το pH του δέρματός σας. Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Συνεπώς βεβαιωθείτε πως επιλέξατε κάποιο βάσει των δικών σας αναγκών που δεν θα αφυδατώσει περαιτέρω το δέρμα σας.

#2 Ενώ οι οροί και τα έλαια προσώπου δεν αποτελούν, για πολλούς, βασικό βήμα στην καθημερινή τους περιποίηση, βοηθούν να κλειδώσετε αυτή την πρόσθετη υγρασία που έχει ανάγκη το αφυδατωμένο σας δέρμα. Οι οροί μπορούν να σας δώσουν ένα έξτρα boost υγρασίας, ενώ εσείς ταυτόχρονα μπορείτε να στοχεύσετε σε άλλες ανησυχίες, όπως τα σημάδια γήρανσης.

 #3 Εκτός από την προετοιμασία του δέρματός σας, μπορείτε επίσης να θελήσετε να δοκιμάσετε την εφαρμογή μιας ενυδατικής μάσκας κατά τη διάρκεια της νύχτας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Οι μάσκες αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να ενυδατώσετε και να ανανεώσετε το δέρμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναζωογόνησής του – AKA ενώ κοιμάστε – και το αφήνει απαλό, ομαλό και ενυδατωμένο το επόμενο πρωί.

You may also like