3 Λόγοι που χωρίζει -συνήθως- ένα ζευγάρι

by The K-magazine

Πριν τον κορονοϊό, ο κόσμος έβγαινε, φλέρταρε, έκανε σχέσεις… αν τα “κατάφερνε” κρατούσε τη σχέση. Και παντρευόταν… Συχνά -δυστυχώς- ο γάμος τελειώνει και όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες. Τώρα -όταν τελειώσει αυτή η κατάσταση (του εγκλεισμού), δεν ξέρω πόσα ζευγάρια θα παραμείνουν μαζί….

Αλλά ας δούμε τι συνέβαινε παλιά και τι θα συμβαίνει όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα!

Οι λόγοι που οδηγούν σε ένα διαζύγιο μπορεί να είναι διάφοροι αλλά οι ειδικοί, ψυχολόγοι και σύμβουλοι γάμων έχουν καταλήξει στις τρεις πιο συχνές αιτίες που οδηγούν ένα ζευγάρι στο χωρισμό.

Δείτε ποιες είναι αυτές…

1. Καταπίεση

Και τα δύο άτομα σε μια σχέση χρειάζονται χρόνο και χώρο για τον εαυτό τους. Όταν αυτά αρχίζουν και χάνονται τότε έρχονται τα προβλήματα και η επιθυμία για ελευθερία. Ένας γάμος απαιτεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση και κυρίως να αφήνει ο ένας στον άλλον ελευθερίες ώστε να μην καταλήξει να τις ζητήσει εκτός γάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : 5 ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΟ NETFLIX ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ

2. Γονείς και γενικά τρίτα άτομα

Ο σύμβουλος γάμου Laurie Sue Brockway έχει αναφέρει χαρακτηριστικά: «κάποια ζευγάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε διασπαστικές δυνάμεις – ειδικά όταν ο ένας από τους δύο συζύγους έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια με ιδιαίτερα στενούς δεσμούς». Η επιρροή από τρίτα άτομα ή για παράδειγμα από τους γονείς του ενός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο ζευγάρι οπότε αυτοί θα πρέπει να οριοθετούν την ιδιωτικότητά τους.

3. Το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα

Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι βασικός παράγοντας για έναν ισορροπημένο γάμο. «Αν η σεξουαλική ζωή των συζύγων δεν είναι υγιής, το διαζύγιο είναι ισχυρή πιθανότητα», λέει ο ειδικός και συμπληρώνει: «Το σεξ αποτελεί βαρόμετρο της σύνδεσης των δύο συζύγων. Η σεξουαλική τους σχέση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και αρμονίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 5 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ

Πηγή

You may also like